Sportschef Johnni M. Christensen stopper i FCH

Direktør og cheftræner overtager sportschefens opgaver

Sportschef Johnni Mosevang Christensen ønsker at stoppe som sportschef i FC Helsingør, meddeler klubber i dag i en pressemeddelelse.  En funktion som han har udfyldt siden november 2008.

– Bestyrelsen er dybt taknemmelige for den kæmpe indsats som Johnni Christensen har udført i sine syv år som sportschef. Johnni er en rigtig klubmand og har været en gennemgående figur i klubbens fremgang, hvilket har givet en vis kontinuitet i arbejdet. Johnni Christensen er kendt for sit grundige hjemmearbejde, og Johnni har ved siden af sit fuldtidsjob haft ansvaret for at indgå aftaler- og på det seneste kontrakter med klubbens spillere, udtaler formand Finn Moseholm.

FODBOLD: Sportschef Johnni M. Christensen taler ved sponsorarrangement før kampen i 2. Division Øst mellem FC Helsingør og Nykøbing FC den 13. juni 2015 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch
Sportschef Johnni M. Christensen stopper i FC Helsingør efter syv år på posten. Foto: Claus Birch

– Jobbet som sportschef i FC Helsingør er ikke længere foreneligt med også at have et fuldtidsjob. Jeg kan ikke længere afse den megen tid og energi der kræves på det niveau som FC Helsingør nu befinder sig på i 1. division, fortæller sportschefen selv om den overraskende beslutning.

Med Johnni M. Christensens exit, bliver stillingen som sportschef samtidig nedlagt, oplyser klubben.

– På 1. divisions niveau finder bestyrelsen ikke, at det er foreneligt at have et fuldtidsjob og samtidig bestride et job som sportschef. Tidligere kunne aftaler indgås med den enkelte spiller efter træning, men nu har stort set alle spillere en agent, hvor det ofte kræver her og nu møder med agenten for at få en aftale på plads. Der er nu meget stort fokus i de to perioder af året, hvor transfervinduet er åbent. Derudover er der et væld af administrative opgaver omkring økonomi, forsikringer, sygemeldinger, bilordninger, rejsearrangementer for blot at nævne nogen af opgaverne for en sportschef, siger Finn Moseholm.

– Bestyrelsen har tidligere i år ansat henholdsvis Janus Kyhl som direktør og Christian Lønstrup som cheftræner på fuld tid. Bestyrelsen finder, at de to fagligt kan sparre hinanden på opgaven. De vil således have mere tid til at kunne se, hvad er det for nogle spillere, vi har brug for at justere med, så vores hold i fremtiden får den rigtige balance og sammenhæng. Bestyrelsen har strikket en model sammen, hvor cheftræneren kan tage den sportslige samtale og direktøren kan forhandle med spilleragenten, hvilket betyder at stillingen som sportschef pt. nedlægges, fastslår formand, Finn Moseholm.