Pierre Larsen solgt til Fremad Amager

Ønske om mere spilletid sender kantspiller videre i karrieren

Pierre Larsen under opvarmningen til kampen i NordicBet Ligaen mellem FC Helsingør og Fremad Amager i søndags. Nu skifter han til netop Fremad. Foto: Claus Birch

FC Helsingør har i dag solgt den 24-årige offensivspiller Pierre Larsen til Fremad Amager. Dermed nåede Pierre Larsen – præcis som i sidste sæson – kun at spille sæsonpremieren for FC Helsingør.

Her kom han på banen til de sidste 16 minutter af opgøret mod netop Fremad Amager, som nu bliver hans fremtidige arbejdsgiver. På Amager genforenes han med cheftræner Jan Michaelsen, som han kender fra deres fælles tid i FC Københavns ungdomsafdeling.

Skiftet til Viborg
Pierre Larsen blev i sidste sæson udlejet til Viborg FF, efter at have spillet superligapremieren i Hobro for FC Helsingør. Et overraskende skifte, der ifølge spilleren selv skyldtes interne problemer i truppen.

– Da vi rykker op vælger jeg jo at forlænge med to år for jeg har spillet godt, fået masser af spilletid og føler mig godt tilpas, men så opstod der noget internt udenfor banen mellem en medspiller og mig et par dage før den første kamp ude mod Hobro, hvor jeg så var med fra start, men det kom til at koste mig min plads i start elleveren efterfølgende.

– Vi får ikke rigtig talt sammen og den anden spiller havde åbenbart mere at sige end mig, så i den næste kamp hjemme mod OB er jeg ikke engang udtaget til truppen og det er jeg heller ikke i de efterfølgende kampe. Jeg ryger ud af truppen fra den ene dag til den anden, så vil jeg jo gerne væk for det er ikke så fedt at være der, har Pierre Larsen siden fortalt til Cementen.dk.

Efter 29 kampe og 8 mål i den næstbedste række for viborgenserne, vendte Pierre Larsen tilbage til Helsingør denne sommer, og så ud til at nærme sig en plads i startelleveren. Således spillede han i samtlige klubbens fem træningskampe henover sommeren.

Godt tilbud fra Fremad Amager
– Vi ville egentlig gerne have beholdt Pierre i truppen, men Pierre ville have nogle garantier for spilletid, som vi ikke kunne give ham, selvom han har været tæt på start-11eren i opstarten. Derfor gav det mest mening for både os og Pierre at sige ja tak til det tilbud, der er kommet fra Fremad Amager. Vi bliver ret fint kompenseret, og Pierre kommer til en klub, der kan give ham de løfter vi ikke kan. Pierre har arbejdet hårdt og professionelt med sin fodbold i sin tid i klubben, og vi ønsker ham held og lykke med den videre karriere, siger direktør Janus Kyhl i en pressemeddelelse.

Pierre Larsen’s kontrakt med FC Helsingør udløb næste sommer. Det fremgår ikke hvor stort et beløb Fremad Amager har betalt for at købe ham fri i FCH. Amagerkanerne oplyser heller ikke noget om længden på Larsens nye kontrakt.

Pierre Larsen kom til FC Helsingør i februar 2017 og nåede ialt 17 kampe og 3 mål for klubben. 

Han startede i KB som 6-årig og fortsatte sin fodboldudvikling i FC København, indtil han som 19-årig i 2013 blev hentet til Brønshøj Boldklub. Her gjorde han hurtigt opmærksom på sig selv, hvilket betød at han allerede året efter blev tilbudt kontrakt i FC Roskilde. Siden var midtbanespilleren et halvt år i Avarta, inden han i foråret 2016 tiltrådte i Valby hos BK Frem.

GemGem

GemGem

GemGem