OB – FC Helsingør 6-1

ALKA Superliga, 11. februar 2018 på EWII Park i Odense

Anders K. Jacobsen scorede tre gange da de stribede fra OB uddelte tærsk til FC Helsingør i forårspremieren. Her er det debuterende Pascal Gregor og Christian Køhler der bliver passeret. Foto: Claus Birch.

Efter en stribe gode træningskampe kom FC Helsingør ned på jorden med et brag, da OB vandt forårspremieren med sviende 6-1. En tidlig fynsk scoring slog benene væk under de orangeklædte, der på intet tidspunkt lignede et hold der magtede opgaven.

Cheftræner Christian Lønstrup havde valgt at stille op i en traditionel 4-4-2 formation, men mon ikke FCH-træneren allerede nu er gået i tænkeboks i forhold til, om det nu også er sådan, der fremadrettet skal spilles i foråret. Det så ihvertfald skidt ud fra start og stadionuret på EWII Park havde ikke nåede fire minutter før de stribede kom foran. Et indlæg fra venstre blev spillet skråt tilbage af Troels Kløve og så kunne Rasmus Festersen hamre bolden i nettet.

Selvom det var OB der var mest på bolden, kom FC Helsingør dog ned i modsatte ende ved festlige lejligheder. Matheus Leira havde et hovedstød der strøg lige forbi, Mikkel Basse forsøgte sig udefra og endelig var et indlæg fra Ricki Olsen tæt på at finde Douglas Ferreira efter et kvarters spil.

Men effektivitet var ikke FC Helsingørs spidskompetence denne søndag, hvor Anders K. Jacobsen istedet kunne øge på et hovedstød omkring den halve time. Umiddelbart inden pausen blev det også 3-0, igen med Anders K. Jacobsen som skarpretteren.

Det lignede umidelbart en anden halvleg der skulle handle om “damage control” for FCH, men sådan kom det langt fra til at gå. Der var spillet mindre end ti minutter før Jeppe Tverskov kunne kanonere nedfaldet fra et hjørnespark i nettet til 4-0.

Nicolas Mortensen fik FC Helsingørs største chance efter en times spil, men desværre formåede angriberen ikke at placere indlægget fra Frederik Bay i nettet. Det gjorde han heller ikke få minutter senere, da OB-keeper Sten Grytebust fik afværget da Mortensen forsøgte et lop over OB-keeperen.

4-0 var måske hæderligt, men så billigt slap FCH ikke. Mod slutningen scorede Anders K. Jacobsen sit tredje mål og det blev også tenniscifre da indskiftede Nicklas Helenius omsatte et straffespark.

Det lykkedes FC Helsingør at få pyntet på resultatet da Nicolas Mortensen pandede et indlæg fra Adnan Mohammad i nettet til 1-6.

– Vi bliver taget i noget ubalance ret højt på banen, specielt ved det første mål, og så dækker vi ikke færdigt. De scorer jo næsten på alt, hvad der rører sig. Vi kommer til nogle små muligheder, men får ikke afviklet ordentligt og så ser det skidt ud. Det var tæt på at være pinligt i dag, sagde Christian Lønstrup til TV3 Sport.

– Det er mit ansvar. Det er mit hovedansvar. Jeg skal sørge for, at spillerne er klar og parathed er vigtigt i en fodboldkamp. Vi lukker mål ind efter tre minutter og så scorer de efterfølgende et par gange. Jeg synes, vi prøvede, og vi ændrede lidt på systemet og kommer stadig til muligheder, men altså det er en svær størrelse, når man er bagud så stort mod et top 6-hold i Danmark, sagde FCH-træneren.

– Man kan diskutere, om jeg har valgt den rigtige start-elleve. Det havde jeg nok ikke, siden vi har tabt 6-1. Men jeg skal passe på, at det hele ikke bliver sort/hvidt, når vi har tabt det hele. Nu skal jeg se den på tv, og så må jeg evaluere kampen i løbet af ugen, sluttede Christian Lønstrup.

ALKA Superliga, 20. runde
Søndag d. 11. februar 2018, kl. 14 på EWII Park i Odense

OB – FC Helsingør
6-1 (3-0). Tilskuere: 2.678
1-0 Rasmus Festersen (4)
2-0 Anders K. Jacobsen (31)
3-0 Anders K. Jacobsen (40)
4-0 Jeppe Tverskov (53)
5-0 Anders K. Jacobsen (80)
6-0 Nicklas Helenius (85, straffe)
6-1 Nicolas Mortensen (90)

OB (4-4-2): Sten Grytebust – Ryan Johnson Laursen, Kenneth Emil Petersen (Anf), Jeppe Tverskov, Jacob Barrett Laursen – Mathias Greve (70.: Mikkel Desler), Jens Jakob Thomasen, Casper Nielsen, Troels Kløve (77.: Rasmus Jönsson) – Rasmus Festersen, Anders K. Jacobsen (81.: Nicklas Helenius).
Ikke benyttet: Thomas Mikkelsen (M), André Rømer, Marco Lund, Mohammed Fellah.
Cheftræner: Kent Nielsen.

FC Helsingør (4-4-2): Aris Vaporakis – Ricki Olsen (46.: Martin Fisch), Pascal Gregor, Søren Henriksen (Anf), Frederik Bay (70.: Adnan Mohammad) – Tobias Christensen (56.: Anders Holst), Mikkel Basse, Christian Køhler, Matheus Leiria – Douglas Ferreira, Nicolas Mortensen.
Ikke benyttet: Adrian Kappenberger (M), Felipe Tontini, Daniel Jørgensen, Melvin Frithzell.
Cheftræner: Christian Lønstrup.

Advarsler: Mathias Greve (58), Jacob Barrett Laursen (62), Casper Nielsen (76), alle OB.

Dommer: Sandi Putros

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem