Nikolaj Hansen tager et år mere

Viceanfører spillede alle kampe i oprykningssæsonen

Som den eneste spiller i truppen, spillede Nikolaj Hansen alle 24 kampe i sæsonen 2019/20. Foto: Claus Birch.

En af de helt centrale figurer hos FC Helsingørs oprykkere har været midtstopper Nikolaj Hansen. Han er nu nået til enighed med klubben om en ny kontrakt og klar til at føre holdet op i NordicBet Ligaen.

Den 33-årige forsvarsspilleren kom til FCH sidste sommer fra Næstved Boldklub og formåede som den eneste i truppen at spille samtlige 24 kampe i den forgangne sæson – de 23 i 2. Division og en enkelt kamp i Sydbank Pokalen mod AB. Både på og udenfor banen har han været en central personlighed.

– Da vi hentede Nikolaj, var det fra et daværende tophold i 1. Division, og han har vist i det sidste år, at han både som spiller og person, er én man kan regne med. Han har stort set ikke misset et træningspas og han er meget professionel i den måde han passer på sig selv. Han har også bevist, at han er en spiller som de unge kan læne sig op ad, og når vi gerne vil have en ung trup er det vigtigt med erfarne spillere som Nikolaj, der er gået ind og er en ledertype både på og udenfor banen, fortæller sportslig ansvarlig Brian Gellert.

FAKTA
Nikolaj Steen Hansen (f. 07.04.1987)
Position: Midtforsvar
Klubber: KB, FC København, Boldklubben Frem, FC Roskilde, Næstved Boldklub, FC Helsingør
Kampe / Mål for FCH: 24/ 2
Landskampe: Danmark U21/U20/U19/U18/U17 (19 kp) fra 2003-07

Vi skal omstille os til underdog
I en pressemeddelelse siger Nikolaj Hansen om beslutningen om at fortsætte i FCH:
– Jeg har været glad for at være her det forgangne år og jeg har lysten og motivationen til at fortsætte, og forhåbentligt være med til at stabilisere FCH i 1. Division. Der er sket vanvittigt meget på de tolv måneder jeg har været her, det har været vildt, og sjovt, og spændende, og jeg synes vi har fået opbygget en god og homogen gruppe, med gode folk og gode spillere

– Qua min erfaring og position på banen er jeg en af dem der skal gå forrest når ”lokummet brænder”. Vi har mange gode spillere, der kan spille god fodbold og score mål, så vi skal også have nogen, der kan holde snor i dem, og det er nok min rolle på holdet.

– På den lange bane synes jeg både, at der er store perspektiver i klubben og et godt potentiale. Men på den korte skal vi først og fremmest finde ud af at omstille os fra dominerende favorithold, til en underdog, der skal ud og kæmpe i alle kampe i en svær og udfordrende første division. Men selvfølgelig tror jeg på, at vi har potentiale til at gøre en god figur, ellers havde jeg heller ikke forlænget. Først og fremmest handler det om at starte med at nogle vinde fodboldkampe og komme op i midten af rækken, inden vi begynder at have større ambitioner, og så tror jeg på, at vi har et hold, der kan gøre det godt.

Den højrebenede forsvarsspiller kom igennem ungdomsrækkerne i KB inden han fik sin Superligadebut med FC København i efteråret 2006. Efter et kort ophold i Boldklubben Frem i foråret 2009, slog han for alvor sit navn fast hos FC Roskilde og Næstved Boldklub, hvor han etablerede sig som en af 1. divisions stærkeste forsvarsspillere.

Den nye kontrakt løber frem til sommeren 2021.