Morten Eskesen: Vi kigger efter fire forstærkninger

Ønskelisten: To målmænd, en central midtbane og en angriber

Sportschef Brian Gellert og cheftræner Morten Eskesen skal ud og finde fire nye spillere. Foto: Claus Birch.

FC Helsingørs oprykningsmuligheder defineres af det netop åbnede transfervindue, siger cheftræner Morten Eskesen til bold.dk og fortæller, at klubben er på jagt efter fire deciderede forstærkninger.

Målmand Kevin Stuhr Ellegaard og angriberen Sebastian Czajkowski har begge stoppet deres karriere, mens reservekeeper Christoffer Petersen har forlænget lejeopholdet i Kolding IF og Peter Buch Christiansen er taget tilbage til SønderjyskE. På tilgangssiden noteres foreløbig kun Fremad Amagers anfører Kristoffer Munksgaard, så der arbejdes hektisk på yderligere tilgang og oprykning vil afhænge af “et godt transfervindue”.

Målmænd søges
Især målmandsposten må være en brandvarm kartoffel hos sportschef Brian Gellert og bestyrelsesformand Jordan Gardner. Lige nu har FCH kun 19-årige Hjalte Petersen i truppen, så Eskesen vil have to nye handskemænd ind:
– Vi har diskuteret forskellige emner. Det kan nemlig både være en ung spiller, som har en højt bundniveau og har været i et Superliga-miljø. Det kan dog også være en spiller, som er rutineret og har været i gamet i mange år. Det er vigtigt, at vi får kvalitet ind, da vi står overfor 14 vigtige kampe i foråret. Så vi kan ikke tage nogen chance på målmandsposten. Så det er også derfor, at jeg vil hente to nye målmænd, så vi også kan få noget konkurrence. Vi går benhårdt efter en målmand, som er så tæt på Kevins niveau, som det er muligt, siger Morten Eskesen til bold.dk.

Jagt efter central midtbanespiller og angriber
Udover to keepere, ønsker Morten Eskesen en forstærkning til den centrale midtbane, hvor kun viceanfører Daniel Norouzi og unge Frederik Juul Christensen har budt sig til. Det er for lidt, hvis der bliver skader, siger han.

Også på angrebssiden er det netop nu minus én, med Peter Buch og Czajkowski væk og kun Munksgaard inde. Og det er ikke breddespillere Eskesen har i kikkerten:
– Vi leder helt klart efter spillere, som kan gå ind med det samme i startopstillingen. Vi har en masse spillere til bredden, som er dygtige, siger han til bold.dk og tilføjer.

– Gellert og Gardner har været dygtige til at styrke truppen hvert halve år, og det er også planen nu. Jordan, Gellert og jeg snakkede sammen om, hvilke spillere som vi havde på vores skyggehold, og der var en af dem Kristoffer Munksgaard. Det lykkedes os relativt hurtigt at få fat i ham, så det var rigtig godt lavet af Gellert, at vi kunne få den aftale på plads så hurtigt.

FCH starter træningen op i morgen formiddag.