Monty og Willumsen takker af

Begge spillere søger mere spilletid

Christoffer Monty har fået ophævet sin kontrakt med FCH for at søge spilletid andetsteds. Foto: Claus Birch.

Tredjekeeper Christoffer Monty og den unge angriber Nicolas Hald Willumsen har fået ophævet deres kontrakter, skriver FCH i dag i en pressemeddelelse.

Det kommer ikke som en overraskelse at 19-årige Willumsen forlader klubben, idet han som tidligere fortalt har trænet og spillet træningskamp for Hillerød Fodbold i 2. Division. Willumsen fik kontrakt allerede som 16-årig, og har været særdeles flittigt scorende for både U17 og U19-holdene. Derimod har det knebet med at imponere, de gange han fik chancen på divisionsholdet. Alt i alt blev det til 13 kampe på FCHs bedste hold for Nicolas Hald Willumsen.

– Han har været for langt fra førsteholdet i en længere periode, og ville gerne selv videre til en klub, hvor han kunne spille. Han har været hos os i nogle år efterhånden, og har altid leveret et stykke hårdt arbejde til både træning og i kamp, men han har også nået en alder nu, hvor han skal spille for at blive bedre, siger sportslig ansvarlig Brian Gellert

FAKTA
Christoffer Monty (f. 05.07.2000)
Position: Målmand
Klubber (ungdom): KB, FC København
Klubber (senior): FC Helsingør
Kampe / Mål for FCH: 0/ 0
Landskampe: Danmark U17 (2 kp) i 2016-17

Monty skal spille fast
Christoffer Monty kom til FCH i sommeren 2019 fra FC Københavns U19-hold og var tiltrængt rollen som udviklingsspiller. Med ankomsten af først Christoffer Petersen og siden Kevin Stuhr Ellegaard, er der ikke længere udsigt til meget spilletid for den unge keeper, der nu søger videre.

– Efter Kevin Stuhr Ellegaard er kommet til, var Christoffer Monty røget ned som tredjemålmand efter Kevin og Christoffer Petersen, og det var lige et trin for langt ned af rangstigen for både ham og os. Han er et stort målmandstalent, og skal ud et sted hvor han er tættere på at spille fast, og det var både han og vi enige om.

– For begge spilleres vedkommende gælder det, at de har fået tilbud om at komme videre til nogle klubber hvor der var kortere til spilletid, og de har selv ønsket at prøve noget nyt. Det vil vi som klub ikke stå i vejen for, siger Brian Gellert.

Christoffer Monty, hvis kontrakt oprindelig løb til sommeren 2021, nåede ikke at få debut på FCHs bedste hold.