Malmö FF – FC Helsingør 0-1

Træningskamp, 28. januar 2017 på Malmö Idrottsplats

Morten Bertolt og de øvrige FC Helsingør-spillere leverede et brag af en kamp mod Markus Rosenberg og Malmö FFs svenske mestre. Foto: Claus Birch

I en fantastisk kulisse på Malmö Idrottsplats leverede FC Helsingør lørdag et af de resultater, der vil blive talt om længe. Godt nok var opgøret mod de svenske mestre kun en træningskamp, men i atmosfære og intensitet lå den i særklasse over mange opgør i 1. division.

Mere end 3000 tilskuere havde fundet vej til guldvindernes første træningskamp og den nye cheftræner Magnus Pehrssons debut på sidelinien. Dén vil den tidligere AaB-træner dog næppe huske tilbage på med ret megen glæde, efter en kamp hvor Ricki Olsens glimrende scoring ti minutter før tid, gav FC Helsingør en sensationel sejr.

Ret skal være ret og kampen igennem var det hjemmeholdet – i lyseblåt – der svingede taktstokken. FCH fik generelt lukket godt af, med især Rasmus Minor Petersen og Andreas Holm som sikre støtter foran Aris Vaporakis i målet. På venstreback leverede prøvespillende Mathias Johannsen igen en fin kamp i 1. halvleg og Matthias Andersen det samme efter pausen, mens Nicholas Marfelt var blevet hjemme og mere og mere ligner den næste FCH-spiller der skal afsted i transfervinduet.

Rasmus Minor Petersen var stærkt spillende i FCH-forsvaret. Foto: Claus Birch

Centralt gjorde Alexander Fioretos det stærkt som en løbeivrig bolderobrer, mens også Anders Holst faldt i øjnene i en offensiv rolle sammen med André Riel og Vito Hammershøy-Mistrati. Reelt er det dog ikke fair at trække enkelte ud, for det var en helstøbt holdindsats der bar igennem denne dag.

Malmø FF havde de fleste – og største – chancer. Men enten var træværket i vejen, ellers også klarede Vaporakis og i anden halvleg Mikkel Bruhn.

Reelt havde FCH vel kun tre scoringsmuligheder i løbet af de 90 minutter. I første halvleg fik Mikkel Fossum Basse skovlet en nedfaldsbold over mål, mens Anders Holst afsluttede lige på Fredrik Andersson efter et løb over en hel banelængde.

Efter pausen var effektiviteten dermed 100%, da Vito Hammershøy-Mistrati fandt en dybdeløbende Ricki Olsen.
– Jeg fornemmede at målmanden var på vej ud og fik lige løftet den ind over ham, forklarede matchvinderen om den flotte scoring, hvor Malmø-forsvaret var fanget i ubalance.

Anders Holst i kamp med Magnus Wolff Eikrem. Foto: Claus Birch

Dermed var det dog ikke overstået for Malmø, der bare ét minut senere fik tilkendt et straffespark, da Morten Hegaard havde fat i Pavle Vagic. Heldigvis for FCH sendte hjemmeholdets Erdal Rakip bolden på ydersiden af stolpen.

I slutfasen brændte det igen på i FCH-forsvaret og Mikkel Bruhn og Matthias Andersen måtte i forening redde for de lyseblå.

– Ud af ti kampe, vinder de vel de ni. Men vi kan jo godt være med på mange parametre, selvom vi ikke har de bedste spillere og selvom vi ikke tjener mest. Hvis vi organiserer os godt, så har vi nogle dygtige spillere og så handler det om at turde, sagde Christian Lønstrup og var imponeret over sine unge spillere, hvoraf flere aldrig tidligere har optrådt i en kulisse som mødte dem i Malmø.

Flere billeder fra kampen her.

Træningskamp
Lørdag d. 28. januar 2017, kl. 16 på Malmö Idrottsplats

Malmö FF – FC Helsingør
0-1 (0-0). Tilskuere: 3.084
0-1 Ricki Olsen (79)

Malmö FF (4-4-2): Fredrik Andersson – Andreas Vindheim (46.: Anton Tinnerholm), Franz Brorsson, Lasse Nielsen (46.: Felipe Carvalho), Behrang Safari (46.: Pa Konate) – Tobias Sana (46.: Mattias Svanberg), Magnus Wolff Eikrem (46.: Erdal Rakip), Oscar Lewicki, Jo Inge Berget (46.: Yoshimar Yotún) – Markus Rosenberg (Anf) (46.: Teddy Bergqvist), Pawel Cibicki (66.: Pavle Vagic).
Ikke benyttet: Mathias Nilsson (M), Felix Konstandeliasz, Hugo Andersson, Samuel Adrian.
Cheftræner: Magnus Pehrsson

FC Helsingør (4-3-3): Aris Vaporakis (46.: Mikkel Bruhn) – Ricki Olsen, Andreas Holm (Anf) (71.: Morten Hegaard), Rasmus Minor Petersen (55.: Martin Fisch), Mathias Johannsen (55.: Matthias Andersen) – Morten Bertolt (55.: Johannes Ritter), Mikkel Fossum Basse (68.: Jonathan Nielsen), Alexander Fioretos   – Vito Hammershøy-Mistrati, André Riel, Anders Holst (76.: Rasmus Gasberg).
Cheftræner: Christian Lønstrup

Advarsler:  Pa Konate (50), Malmø FF. Morten Hegaard (80) og Jonathan Nielsen (86), FC Helsingør.

Dommer: Kaspar Sjöberg