Lyngby Boldklub – FC Helsingør 2-1

Reserveligaen, 9. oktober 2017 på Lyngby Stadion

Banens højeste og mindste, Morten Hegaard og Jeppe Kjær, kom begge på måltavlen da FC Helsingør tabte 1-3 i Reserveligaen på Lyngby Stadion. Arkivfoto: Claus Birch

For anden gang indenfor en måned, stillede FC Helsingør mandag op til kamp i Reserveligaen på Lyngby Stadion. Denne gang var det så også Lyngby Boldklub der var hjemmehold på papiret. Helt fortjent tog De Kongeblå sejren, men med lidt held kunne FCH dog have snuppet det ene point.

I det flotte efterårsvejr var det Lyngby der startede bedst og var chanceskabende. Første mulighed tilfaldt den lille angriber Jeppe Kjær, der efter smart forarbejde, vippede bolden over Aris Vaporakis, men også lige forbi mål.

Kjær fik yderligere en chance kort efter, så det var ikke ufortjent, at Lyngby bragte sig foran efter små tyve minutter. Oliver Kjærgaard brød et FCH-angreb og på en hurtig omstilling bragte han flot hjemmeholdet foran.

Dén føring bev udbygget omkring den halve time. Igen var Jeppe Kjær på spil, da han sendte Kim Ojo afsted i dybden. Den store nigerianer afdriblede Aris Vaporakis og scorede sikkert i det tomme mål.

Foran 2-0 slap Lyngby speederen en smule og FC Helsingør fik skabt nogle muligheder. Det udnyttede Morten Hegaard til at reducere kort før pausen, da han huggede til nedfaldet fra en dødbold.

De sidste 45 minutter blev knap så chancerige som de første, men begge hold skabte fortsat muligheder. Jeppe Kjær fik to kæmpe chancer i indledningen, men siden var FC Helsingør istedet tæt på at udligne.

Dén kunne Ricki Olsen have sikret, da han var alene igennem på en friløber eller senere, da han hamrede bolden på overliggeren.

Istedet slog Lyngby sejren fast i de sidste minutter, da det omsider lykkedes Jeppe Kjær at få sendt bolden i mål bag Adrian Kappenberger, der havde erstattet Vaporakis i FCH-målet.

FCH-træner Christian Lønstrup sendte alle sine reserver på banen i opgøret, deriblandt U17-spilleren Nicolas H. Willumsen og U19-holdets Jonathan H. Eriksen.

FCH’s næste kamp i Reserveligaen er mandag den 6. november, hvor Brøndby IF tager imod på Brøndby Stadion.