Lønstrup ser potentiale i U19-keeper Rej-Rosenqvist

17-årigt målmandstalent rykkes op i ligatruppen

17-årige Frederik Rej-Rosenqvist er nu permanent i FCHs førsteholdstrup og får roser med på vejen af cheftræner Christian Lønstrup. Foto: Claus Birch

FC Helsingør forfremmede for få dage siden U19-holdets målmand Frederik Rej-Rosenqvist. Fremover er den talentfulde keeper en fast del af klubbens ligamandskab. Her har han overtaget rollen som FCHs tredjekeeper i stedet for Emil Lindberg, der nu koncentrerer sig om opgaven i Frem Hellebæk.

Oprykningen af Rej-Rosenkvist sker efter en perioder hvor den unge keeper har udviklet sig voldsomt og også imponeret cheftræner Christian Lønstrup.
– Han var en forholdsvis uskolet målmand fra start, men det er han kommet efter og har gjort store fremskridt. Han har en god statur, gode reflekser og så arbejder han stenhårdt for det, siger Lønstrup.

Han havde allerede i efteråret U19-keeperen inde over førsteholdet og det blev til fem kampe på bænken for Frederik Rej-Rosenqvist.
– Han træner meget og vil det virkelig. Og så har han en god tilgang til opgaven, tilføjer Lønstrup og sender roser videre til klubbens målmandstrænere.

Den ansvarlige træner for FC Helsingørs ungdomsmålmænd, Christian Fischer, ser også gode muligheder i den unge målmand.
– Det glæder mig meget at se Frederik udvikle sig gennem rækkerne og op i vores senior trup. Han har arbejdet utroligt hårdt for at nå der til. Han er en meget klog keeper og tager en masse modenhed med i sit spil, på trods af at han blot er 17 år. Vi har gennem det sidste år og i særdeleshed det sidste halve år, udviklet vores produkt sammen med vores samarbejdsklubber. Jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg er voldsomt inspireret af det flotte arbejde Espergærde IF har lavet igennem de sidste fire år med deres målmænd og vi vil gerne hjælpe alle vores samarbejdsklubber med et tilsvarende set up, således at vi kan videreføre vores ambitioner om at udvikle talenter til vores fælles projekt her i Helsingør, siger Fischer.

Frederik Rej-Rosenqvist spillede tidligere i Frem-Hellebæk, som har udviklet flere spillere til FC Helsingørs talentmiljø.