Langtidskontrakt med Ali Dirawi

To et halvt år til ung svensker

FC Helsingør har indgået aftale med det 18-årige angrebstalent Ali Dirawi, skriver klubben i en pressemeddelelse.

Ali Dirawi har været i Helsingør i to uger og har i denne periode overbevist den sportslige ledelse om sine kvaliteter såvel på træningsbanen som i kamp. Han deltog i sidste lørdags træningskamp mod B1903, hvor han viste sine kvaliteter, ved blandt andet at score 3 mål og havde en assist til Bjarke Jacobsens scoring.

Den unge angriber har leveret så godt et indtryk, at FC Helsingør nu er klar til at skrive kontrakt med ham. Kontrakten løber frem til sommeren 2016.

– Vi har mange dygtige unge spillere og Ali Dirawi er nu også én af dem. Han er en stor og fysisk stærk angriber. Han har speed, en god målnæse og gode afslutningsfærdigheder. Han er god til at finde rummene i modstandernes felt og til at stå det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. Nu får han muligheden for over en lang periode at udvikle sig yderligere, og vi tror på, at han har, hvad der skal til. Kontraktens længde fortæller også, at det er en spiller, som har vist potentialet og som vi tror på, fortæller sportschef Johnni Mosevang Christensen.

Ali Dirawi er svensker og har fået sin fodboldopdragelse i Helsingborg-klubben Högaborg BK, hvorfra turen gik til Landskrona Bois talentafdeling. I januar 2013 fik han kontrakt i Silkeborg IF og blev optaget på Silkeborgs sportscollege. Han faldt dog ikke til i Silkeborg og vendte derfor i sommer tilbage til Sverige, hvor han så har holdt sig i gang hos Landskrona Bois.

Dirawi har tiltrukket sig interesse fra flere danske og europæiske klubber og var for et år siden gennem et succesfuldt træningsophold i franske RC Lens. Kontraktlængden med FC Helsingør skal givetvis ses som en gardering fra klubbens side, der vil sikre en indtjening på det unge talent, hvis større klubber skulle melde sig på banen.