Jonas Henriksen tager springet fra AB

To-årig kontrakt til erfaren AB'er

Mads Aaquist i kamp med Jonas Henriksen under kampen i NordicBet Ligaen mellem AB og FC Helsingør den 11. maj 2017 på Gladsaxe Stadion. Nu skal de to kæmpe sammen for at holde FCH i ALKA Superligaen. Foto: Claus Birch

Mens FCHs trænere og spillere holder en særdeles velfortjent sommerferie, arbejdes der hektisk i kulisserne for at sammensætte en slagkraftig trup til superliga-premieren om fem uger.

FAKTA
Jonas Henriksen (f. 06.03.1991)
Position: Forsvar / Kant
Klubber: FC København, Lyngby Boldklub, AB, FC Helsingør
Kampe / Mål for FCH: 0 / 0
Kontrakt til: 30. juni 2019

Sommerens anden tilgang blev således præsenteret i formiddags, i skikkelse af AB’s 26-årige all-rounder Jonas Henriksen. For få uger siden måtte han gå den tunge gang ned i 2. division med akademikerne, men kan altså nu kalde sig superliga-spiller.

– Vi får en yderst alsidig spiller, som har evnen til at spiller flere forskellige pladser, noget som vi jo er glade for her i klubben, skriver direktør Janus Kyhl i en pressemeddelelse, med henvisning til spillere som Kasper Enghardt, Mads Aaquist og Ricki Olsen.

Jonas Henriksen spillede som ungdomsspiller i FC København, inden han tog springet til Lyngby Boldklub. Her debuterede han i Superligaen i efteråret 2010 og nåede ialt 27 kampe og 2 mål i den bedste række. Efter 3 år i Lyngby tog Jonas Henriksen så turen videre til AB, hvor han har spillet siden 2013.

Direktør Janus Kyhl og Jonas Henriksen sætter signaturerne på en 2-årig kontrakt. Foto: FC Helsingør.

Jonas Henriksens forcer ligger i særdeleshed i højre side af banen, hvor han dækker såvel backen som kanten.
–  Vores trænere har et stykke tid haft et godt øje til Jonas, og da vi først tog beslutningen om rykke på ham gik det faktisk ret stærkt. Det var tydeligt, at der var en gensidig interesse mellem os, og alt arbejdet var klaret indenfor et døgns tid. Jeg fornemmer helt klart, at Jonas er sulten efter at komme igang med Superligaen, og vi glæder os til at se ham i vores miljø, lyder det afslutningsvis fra Janus Kyhl.

For spilleren selv, var der ikke megen betænkningstid, fortæller han til bold.dk.
– Jeg er ovenud tilfreds og meget glad for mit skifte. Jeg har flirtet med FC Helsingør i et stykke tid, og nu er det endelig på plads, og jeg glæder mig rigtig meget til at komme tilbage i Superligaen. Det er enhver fodboldspillers drengedrøm, så det er selvfølgelig rigtig fedt. Der skal ikke herske nogen tvivl om, at jeg har været sindssygt glad for at være i AB, men da den her mulighed bød sig, så var det egentlig ikke så svært at tage beslutningen, siger Jonas Henriksen.

– Jeg føler bestemt, at jeg kan gøre mig i Superligaen. Det har jeg niveau til. Jeg er blevet ældre, siden jeg var i Superligaen sidst. Og netop det, at jeg har været i Superligaen før, betyder, at jeg kommer med noget rutine, siger Jonas Henriksen til bold.dk.

FC Helsingør har skrevet en 2-årig kontrakt med Jonas Henriksen.