Jayce Olivero tilbage til Gibraltar

FCHs sidste A-landsholdsspiller fortsætter karrieren i hjemlandet.

Jayce Olivero har spillet 54 kampe for Gibraltar – blandt andet mod Danmark i Parken, hvor han her stopper Daniel Wass. Foto: Claus Birch.

Det blev et kort eventyr i dansk fodbold for 25-årige Jayce Olivero, der har fået ophævet sin kontrakt med FC Helsingør og vender tilbage til hjemlandet Gibraltar.

Den landsholdserfarne vensteback nåede kun tre indhop for FCH, der hentede ham for knap fem måneder siden, på en kontrakt der løb frem til slutningen af denne sæson. På det tidspunkt var Olivero givetvis tiltænkt en gardering på backpladsen, efter salget af Nicklas Mouritsen til OB. Dén satte Mathias Brems sig imidlertid på og landsholdsspilleren har siden haft mere spilletid på nationalmandskabet end for FC Helsingør.

Jayce Olivero har således repræsenteret FCH i 4 af de nu 54 landskampe han har spillet for hjemlandet, deriblandt de tre EM-kvalifikationskanpe mod Irland, Frankrig og Holland.

Han vender nu hjem til Gibraltar, hvor han i fire år var en profil og anfører for Europa FC. Fremover står der St. Joseph’s FC på trøjen og givetvis mange flere landskampe for miniputlandet.

– Jeg vil gerne videre i karrieren, og når jeg tager skridt i den retning, så har jeg altid meget fokus på, hvordan det passer med landsholdet, som betyder rigtigt meget for mig, forklarer Jayce Olivero til Helsingør Dagblad.

God erfaring i Helsingør
Trods den manglende spilletid i FC Helsingør, er det dog ingenlunde en bitter spiller der forlader klubben.
– Det har været et rigtigt godt ophold i Danmark. Jeg fik måske ikke helt den spilletid, man kunne have drømt om, men sådan er det i fodbold. Jeg er meget taknemmelig over, at jeg har mødt så mange vidunderlige mennesker i FC Helsingør og ikke mindst nogle fantastiske fans. Det er virkelig farvel til en fantastisk klub, siger Jayce Olivero til Helsingør Dagblad.

– Mit ophold i FC Helsingør har været fantastisk og jeg takker dem for alt. Jeg tager mange gode ting med mig; jeg har lært meget i min tid dér og vil forsøge at tage det med mig fremover, tilføjer han til sin nye klubs hjemmeside.

Også den anden vej lyder der positive ryster fra direktør Bo Bay Hougaard.
– Han blev nok på mange måder fanget af systemændringen. Jayce er ikke en klassisk wingback, som vi skal bruge i Alvaros system, og derfor gav det rigtig god mening både for os og for Jayce, at vores veje skilles nu, siger han til Helsingør Dagblad og udtrykker stor respekt for Olivero’s indstilling.

Med Jayce Olivero’s farvel er der også slut med A-landsholdsspillere i FC Helsingør for nærværende. De senere år har Elijah Just, Nando Pijnaker, Dalton Wilkins og Callum McCowatt repræsenteret FCH for New Zealand, Liam Jordan for Sydafrika, Oliver Kass Kawo for Syrien og endelig Olivero for Gibraltar.