Jason Grannum færdig i FC Helsingør

Spillede under falsk navn i svensk kamp

FC Helsingørs svenske back Jason Grannum har spillet sin sidste kamp i den lyseblå trøje.

Det står fast, efter at det er blevet afsløret at han i lørdags optrådte under falsk navn for Malmö Boys i en kamp i den svenske Division 7.

Det kommer nu også frem, at han har været til prøvetræning i England, under påskud af at skulle rejse med sit arbejde.

FC Helsingørs formand Finn Moseholm er både rystet og ærgerlig over historien.
– Jeg er målløs. Det virker helt vanvittigt og jeg har aldrig oplevet noget lignende.

FCH er blevet kontaktet både på mail og i et anbefalet brev fra Skånes Fodboldforbund efter hændelsen i lørdags, hvor Jason Grannum spillede for Malmö Boys IF i en udekamp mod Lilla Beddinge BK. På holdkortet stod hans brors navn Johnathan Grannum, men flere ledere hos hjemmeholdet genkendte FCH-spilleren. De tog billeder med deres mobiltelefon som bevis i sagen. Disse billeder samt et billede af hans bror er nu en del af den sag den kører ved Skånebolls Tävlingskommitte og er desuden blevet sendt til FCH.

Jason Grannum (FC Helsing¯r).
Jason Grannum har spillet sin sidste kamp for FCH. Foto: Claus Birch.

– Den er klokkeklar, der er slet ingen tvivl. Jeg ved ikke hvad der foregår i hovedet på sådan en ung gut. Han ødelægger det jo for sig selv, siger Finn Moseholm om afsløringen.

For Jason Grannum betyder sagen at han risikerer at miste sin spillerlicens og dermed ikke må spille, hverken i Sverige eller i udlandet.

At FCH-karrieren er et overstået kapitel ligger dermed fast. Allerede før sagen fra i lørdags havde FCH-ledelsen nemlig besluttet at rive kontrakten med Grannum midt over.
– Jason havde fået fri til at rejse til England med sit arbejde. Efterfølgende erfarede vi, at han havde været til prøvetræning i en klub derover. Det kan vi naturligvis ikke acceptere og allerede på dén baggrund havde vi besluttet at statuere et eksempel, siger formanden.

Jason Grannum har spillet ni kampe for Helsingør og optrådte senest på holdkortet i forårets udekamp mod GVI. Det bliver ikke til flere, fastslår Finn Moseholm.
– Der er ingen slinger i valsen. Nu er den seneste sag jo ret alvorlig, men alene dét, at han lyver vores cheftræner lige op i ansigtet og tager til prøvetræning i udlandet er jo helt uacceptabelt, siger FCH-formanden.