Henrik Specht er Årets Idrætsleder

FC Helsingørs utrættelige bestyrelsesmedlem Henrik Specht blev lørdag kåret som Årets Idrætsleder i Helsingør Kommune. Blandt fem nominerede var det Specht der kunne modtage hæderen, da formanden for Idrætsudvalget Jørgen Hansen overrakte prisen under den store gallaaften på Kulturværftet.

– Det er dejligt, at nogle påskønner det arbejde man går og laver. I en bestyrelse som vores, har vi jo mange kasketter på og det bliver ihvertfald til 15-20 timer om ugen, ved siden af mit almindelige job, fortæller Henrik Specht.

Henrik Specht gik ind i FC Helsingørs bestyrelse i november 2008 og har været et af omdrejningspunkterne i at forvandle den hensygnende overbygning til en oprykningsjagende klub, med ambitioner om en plads i 1. Division.

FODBOLD: Sponsorchef Henrik Specht (Helsingør) og tidligere cheftræner Bjarne Jensen med plakaten for den kommende opvisningkamp mod Brøndby IF, efter kampen i Danmarksserien, pulje 1, mellem Elite 3000 Helsingør og Skovlunde IF den 6. juni 2010 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch
Utrættelige Henrik Specht er kåret til Årets Idrætsleder. Foto: Claus Birch.

De fleste vil kende ham fra det store arbejde med at skabe en økonomisk platform for klubben og trods krisetider, så er der optimisme at spore hos den sponsor- og erhvervsklubansvarlige:
– Det ser faktisk meget positivt ud. Der er mange der gerne vil støtte op om FC Helsingør, så jeg har mange aftaler og møder i den kommende tid. Jeg fornemmer klart, at byens erhvervsliv synes, at vi har fat i noget spændende, fortæller han.

Selvom fire år i FCH-bestyrelsen er en ganske pæn periode, så er det dog for intet at regne mod Spechts 40-årige karriere som frivillig idrætsleder. Allerede som 14 årig blev han annonesælger i bordtennisklubben, fortsatte som bestyrelsesmedlem i tennisklubben, hvor han blandt andet var primusmotor for byggeriet af tennishallen ved Helsingør Stadion i 1982. Siden var han ildsjæl i Helsingør IF fodbold og blev ikke mindst kendt, da han i tre år arrangerede de store handicapshows i Helsingør Hallen, der i den grad eksponerede den lokale handicapidræt.

I FC Helsingør har Specht udover sponsorarbejdet også stået for at arrangere den årlige Spar Nord Cup i indendørs firmafodbold med masser af kendisser, samt erhvervsklubbens ture til blandt andet Daniel Aggers Liverpool.