Helsingborgs IF – FC Helsingør 1-4

Træningskamp, 13. februar 2016 på Olympiafältet

FC Helsingør tog en flot skalp, da holdet lørdag foran mere end 1000 tilskuere besejrede All-svenskan mandskabet fra Helsingborgs IF med 4-1 på Olympiafältets kunstgræs.

Kampen var svenskernes sidste træningskamp og opgøret startede da også i et højt tempo med hjemmeholdet som de toneangivende. Første chance tilfaldt de rødblusede, men Jordan Larsson måtte se Mikkel Bruhn klare ved fjerneste stolpe.

Cheftræner Christian Lønstrup stillede med et mandskab der vel for første gang kunne betegnes som tæt på fuld styrke, med Anders Holst tilbage efter sygdom. Selvom hjemmeholdet var storfavoritter, gjorde FC Helsingør en god figur og holdt konceptet kampen igennem, hvor de boldfaste helsingoranere havde succes med at spille sig ud af de fleste situationer.

Philip Zinckernagel var en af kampens store oplevelser og han testede midtvejs i halvlegen målmand Matt Pyzdrowski, der måtte parere til hjørnespark. Kort efter var hjemmeholdets Matthew Rusike tæt på, da han forfulgte en lang bold, som han fik forbi en fremstormende Mikkel Bruhn, men også forbi målrammen.

Efter 32 minutter var Zinckernagel igen på spil og demonstrerede stort overblik, da han serverede bolden til Anders Holst indenom den svenske back. FCH’s kantspiller placerede flot bolden i det lange hjørne til en overraskende føring til de lyseblå.

En scoring der chokerede hjemmeholdet og bare 48 sekunder senere lå bolden igen i det svenske mål. Midtstopperen Jesper Björkman spillede en håbløs bold som en energisk Vito Hammershøy-Mistrati fik fat i. Den nytilkomne FCH’er fandt uselvisk Martin Koch, der sikkert placerede bolden til 2-0.

Der blev givetvis talt med store bogstaver i hjemmeholdets omklædningsrum i pausen, for Helsingborgs IF kom langt bedre i gang efter pausen. Presset på FC Helsingør blev tungere, men det gjorde til gengæld omstillingerne endnu farligere.

Den storspillende duo Kasper Enghardt og Philip Zinckernagel var gift for hjemmeholdet og godt et kvarter inde i halvlegen blev det så 3-0. Opspillet stod indskiftede Ricki Olsen for og en helt umarkeret Zinckernagel kunne hamre bolden i nettet til en vanvittig FCH-føring.

Umiddelbart efter måtte en stærkt spillende Mikkel Bruhn vige pladsen for Aris Vaporakis i målet og det gav lidt usikkerhed i de bageste linier, hvor Lønstrup havde skiftet flittigt.

Hjemmeholdet fik reduceret godt ti minutter før tid, da danske Martin Christensen lagde bolden til fjerneste stolpe, hvor Matthew Rusike kunne heade i nettet til 1-3.

Tættere kom Helsingborgs IF imidlertid ikke og et stort antal medrejsende FCH-fans kunne juble yderligere i overtiden, da Mads Danekilde sendte et hjørnespark fra Mistrati direkte op i målhjørnet til 4-1.

En usædvanlig stor sejr til FC Helsingør, mod et hjemmehold der om en uge skal spille årets første officielle kamp.
– Jeg er naturligvis ikke tilfreds med at tabe 1-4. Jeg synes vi har tre gode chancer inden de kommer foran, men vi skal være mere klar i feltet. Man kan altid sætte spørgsmål ved indstillingen når man taber. Men vi har ikke råd til at lade indstillingsprocenter blive hjemme før en kamp, sagde manager Henrik Larsson umiddelbart efter kampen og glædede sig over, at der ikke var point på spil.

FC Helsingørs cheftræner Christian Lønstrup var naturligvis meget tilfreds med indsatsen.
– Vi skulle lige vænne os til tempoet, for vi er ikke vant til at spille mod så aggressivt et 4-4-2-hold, som Helsingborg er. Vi spillede på en fantastisk bane i en meget fin kulisse med over 1.000 tilskuere, så det var en rigtig god dag, sagde Lønstrup efterfølgende til bold.dk.- Vi stillede selv i stærkeste for første gang i år, og det var en rigtig fin kamp fra vores side. Vi har været i en fase i flere uger, hvor jeg har skullet se en masse spillere. Der er blevet skiftet meget ud, men i dag stod vi endelig med et hold, hvor jeg havde min faste stamme af spillere med. Jeg er ikke personligt overrasket over det her, men vores resultater indtil videre har været lidt blandede. Jeg ser de her drenge hver eneste dag, og når vi rammer vores niveau og peaker, så er vi virkeligt gode, mens vores bundniveau stadig er for lavt. Det var fuldt fortjent, vi vandt, og vi ramte vel noget nær vores topniveau, tilføjede Lønstrup.

Træningskamp
Lørdag d. 13. februar 2016, kl. 14:00 på Olympiafältet
Helsingborgs IF – FC Helsingør
1-4 (0-2). Tilskuere: 1.025
0-1 Anders Holst (32)
0-2 Martin Koch (33)
0-3 Philip Zinckernagel (58)
1-3 Matthew Rusike (78)
1-4 Mads Danekilde (92)

Helsingborgs IF (4-4-2): Matt Pyzdrowski – Viktor Ljung, Jesper Björkman, Felix Bindelöv, Adam Eriksson – Lalawélé Atakora, Darijan Bojanic, Johan Mårtensson (Anf.), Carl Wede – Jordan Larsson, Matthew Rosike.
Indskiftede reserver: Jonathan Larsson, Linus Hallenius, Anton Wede, Martin Christensen.
Manager: Henrik “Henke” Larsson.

FC Helsingør (4-2-3-1): Mikkel Bruhn – Mads Aaquist, Andreas Holm, Rasmus Minor Petersen, Jasin Khayat – Morten Bertolt, Kasper Enghardt (Anf.) – Philip Zinckernagel, Vito Hammershøy-Mistrati, Anders Holst – Martin Koch.
Indskiftede reserver: Daniel Thorup, Dia Raofat, Ricki Olsen, Mads Danekilde, Aris Vaporakis (M), Jonas G. Hansen, Anders Junge, Hulusi Dolar.
Cheftræner: Christian Lønstrup.

Advarsler: Johan Mårtensson (64), HIF. Mads Aaquist (71), FCH.
Dommer: Robert Daradic.