Greve Fodbold – FC Helsingør 2-0

Træningskamp, 2. februar 2016 i Greve Idrætscenter

En strid blæst gjorde aftenens træningskamp til en tvivlsom fornøjelse, da Greves danmarksseriehold besejrede FC Helsingør 2-0. Efter en målløs første halvleg var hjemmeholdet bedre til at udnytte medvinden og fik med en god gejst kæmpet sejren i hus.

FODBOLD: Vito Hammershøy-Mistrati (FC Helsingør) under træningskampen mellem Greve Fodbold og FC Helsingør den 2. februar 2016 i Greve Idrætscenter. Foto: Claus Birch
Vito Hammershøy-Mistrati leverede en energisk indsats i sin første optræden for FC Helsingør. Foto: Claus Birch

Set med FCH-briller var det mest interessante i stedet startopstillingen, hvor cheftræner Christian Lønstrup for første gang kunne præsentere Morten Bertolt og Daniel “Elly” Pedersen i Helsingør-trøjen. Tilmed ventede der en overraskelse i form af den 23-årige midtbanespiller Vito Hammershøy-Mistrati, der er klar til et lynskifte efter gårsdagens brud med Lyngby Boldklub.

På FCH-holdet var også Martin Koch og Andreas Holm, der begge var fået optaktsfasen sat tilbage af skader og ikke mindst anfører Kasper Enghardt, der – til stor glæde for mange – således ikke endte med at forlade FC Helsingør i dette transfervindue.

FODBOLD: Daniel Pedersen (FC Helsingør) under træningskampen mellem Greve Fodbold og FC Helsingør den 2. februar 2016 i Greve Idrætscenter. Foto: Claus Birch
Daniel “Elly” Pedersen har været skadet de første uger af sin FCH-karriere, men kom for første gang i kamp mod Greve. Foto: Claus Birch

De første 45 minutter sad FCH solidt på kampen, men fik ikke rigtig overtaget omsat til de helt store målchancer. Vito Hammershøy-Mistrati viste prøver på sit gode spark med et frispark foran mål og havde flere gode løb på kanten. Daniel Thorup følte sig snydt for et straffespark midtvejs i halvlegen og mod slutningen var Daniel “Elly” Pedersen og Mistrati tæt på med en dobbeltchance.

Der blev skiftet massivt i pausen og FCH fik aldrig rigtig styr på opgøret i de sidste 45 minutter, hvor Greve havde vinden i ryggen. Efter bare fem minutter kunne Patrick Jensen scorer til 1-0 på et straffespark begået af Mads Aaquist og midtvejs blev det 2-0 ved Mark Moesgaard.

FODBOLD: under træningskampen mellem Greve Fodbold og FC Helsingør den 2. februar 2016 i Greve Idrætscenter. Foto: Claus Birch
Også Morten Bertolt var med for første gang i aftenens træningskamp. Foto: Claus Birch

Kort efter måtte FC Helsingør så også se indskiftede Anders Junge blive præsenteret for det røde kort, helt fortjent efter et tåbeligt albueslag.

– Jeg er lidt overrasket over, at vi ikke har mere at byde ind med, specielt i anden halvleg. Det kan godt bekymre mig, at bundniveauet ikke er højere. Lige nu er jeg glad for, at vi har fem uger tilbage inden premieren, sagde cheftræner Christian Lønstrup.

Han forsøgte denne aften med to boksspillere i skikkelse af Martin Koch og Daniel “Elly” Pedersen, men det virker endnu ikke som om, de lyseblå helt har fundet formlen.
– Jeg ville prøve med lidt mere tyngde fremadrettet, men vi søger lidt i øjebliket. Der mangler noget timing, vores backs kommer ikke nok med og så bliver vores spil for statisk, erkendte “Løns”.

FC Helsingør spiller næste træningskamp på lørdag, hvor holdet møder Hvidovre på kunstgræsset ved Helsingør Hallen.

Træningskamp
Tirsdag d. 2. februar 2016, kl. 17:30 i Greve Idrætscenter
Greve Fodbold – FC Helsingør 2-0 (0-0).
1-0: Patrick Jensen (50, straffespark), 2-0: Mark Moesgaard (70).

FC Helsingør: Aris Vaporakis – Daniel Thorup, Andreas Holm, Rasmus Minor Petersen, Jasin Khayat – Vito Hammershøy-Mistrati, Kasper Enghardt, Morten Bertolt, Mads Aaquist – Daniel “Elly” Pedersen, Martin Koch.
Indskiftede reserver: Daniel Jespersen, Mikkel Knudstrup, Ricki Olsen, Jonas G. Hansen, Anders Junge, Essam Salamoun, Oliver Hansen, Dia Raofat.
Udvisning: Anders Junge, FC Helsingør (75)
Tilskuere: 30