Fra Cape Town til Snekkersten

Sydafrikanske Craig Joemath blev testet på venstre back

Sydafrikanske Craig Joemath har rejst langt for at prøvetræner i FC Helsingør. Foto: Claus Birch

Nye ansigter i træningskampene er efterhånden mere reglen end undtagelsen, men der blev nu alligevel kigget med ekstra opmærksomhed på FC Helsingørs venstreback, da de lyseblå onsdag aften besejrede HIK på Sydkystens Idrætsanlæg i Snekkersten.

Den 18-årige Craig Joemath havde nemlig taget turen fra Cape Town i Sydafrika for at prøvetræne i FCH, hvor han landede mandag.
– Vi fik en forespørgsel fra en agent, der gerne ville præsentere Craig for os. Det lød spændende, så vi inviterede ham til at besøge os, forklarer direktør Janus Kyhl.

Den unge sydafrikaner spiller til daglig for Supersport United FC i Cape Town og skulle efter sigende have været inde over landets U21-landshold.

Det var dog lidt svært at se denne aften i Snekkersten, hvor han indledningsvis havde nogle kvaler med at finde sig til rette i FCH-forsvaret og måske ikke helt viste den fysik der skal til. Retfærdigvis skal det siges, at han spillede sig betydeligt op i løbet af den time han fik på banen og stod for et flot oplæg til Martin Kochs 1-0 scoring. Det kunne endda være blevet til endnu en assist, hvis ikke Mikkel Fossum Basses afslutning var blev hentet i krogen af en sprællende HIK-keeper Esben Madsen.

Om unge Joemath får flere kampe i den lyseblå trøje må de kommende dage vise, men en skarpt iagttagende Christian Lønstrup faldt ikke ligefrem bagover af begejstring.

– Han skulle lige vende sig lidt til tempoet og hvordan han skulle placere sig. Han var med i det første mål og så egentlig ok ud, men spørgsmålet er jo, om han er bedre end dem vi har. Men det er meget sjovt at se nogle fra andre kontinenter indimellem, lød skudsmålet fra FCH-træneren.