Først prof-kontrakt til “Mac”

Ét-årig kontrakt til midtbanetalent

Mathias Christensen har underskrevet sin første kontrakt med FCH, gældende til næste sommer (Foto: Claus Birch).

Den 18-årige midtbanespiller Mathias Christensen er nu officielt en del af FC Helsingørs førsteholdstrup. Midtbanetalentet har samtidig underskrevet sin første professionelle kontrakt, gældende til næste sommer.

“Mac” er lokal Helsingørdreng, med flere år i FC Helsingør. Det blev dog til en kort afstikker til Helsingborgs IF i 2018, hvor han spillede på deres U17 Allsvenskan-mandskab. I januar 2019 var han tilbage i den lyseblå trøje og har siden gennemgået en stor udvikling. Det gav ham i juli Talentprisen fra Sparekassen Sjælland.

Opbakning fra gymnasiet
– FCH er en fed klub at være i. Jeg har været en del oppe at træne med førsteholdet sidste år, og blevet taget rigtigt godt imod. Jeg synes det gav mest mening at blive og forsætte med at være del af det man selv har været del af i et stykke tid, samtidigt med at man har trænere som man ved stoler på én. Det har i det hele taget været nogle rigtige gode trænere jeg har haft, først med Marc Thevis der var min U19-træner de sidste år, og senere med Morten og Thyge på seniorholdet. Det gode samarbejde mellem U19 og seniortruppen været godt, hvilket gør det nemt at komme op på seniorholdet, siger midtbanespilleren i en pressemeddelelse.

– Og så har det betydet rigtigt meget at Helsingør Gymnasium bakker op. Det fjerner meget af det stress der kan være, når man både skal passe skolen og fodbolden, at man ikke behøver at være bekymret over hvad skolen siger. Samarbejdet mellem klubben og HEA (Helsingør Eliteidræts Akademi, red.) har været perfekt, og har bl.a. betydet at jeg har kunnet have to morgentræninger om ugen, hvilket har været vigtigt for min udvikling. Nu er målet at blive ved med succesen på seniorholdet, og for mig at komme tættere og tættere på seniorholdet, få minutter, og suge til mig fra de erfarne spillere. Og så skal jeg bare være tålmodig, også hvis der lige er et par kampen, hvor man ikke er udtaget. Jeg skal nok få kampe her og der, og så er det jo op til mig at vise, hvad jeg kan, tilføjer han.

FAKTA
Mathias Christensen (f. 10. november 2001)
Position: Midtbane, Kant
Klubber: Lyngby Boldklub, Espergærde IF, Snekkersten IF, Helsingborgs IF, FC Helsingør
Kampe/mål for FCH: 6 kp / 0 mål

Talent fra eget akademi
I FCHs sportslige sektor glæder sportslig ansvarlig Brian Gellert sig over, at et af klubbens egne talenter er rykket på førsteholdet:
– ”Mac” er præcis den type spiller vi gerne vil fremavle til vores førstehold. Han er bundprofessionel og arbejder hårdt og fornuftigt både med skole og sin fodbold. Vi arbejder med en filosofi om, at vi skal bringe de her unge spillere i kampene, og et af de bedste eksempler på det, er jo at ”Mac” startede inde i vores altafgørende oprykningskamp mod Jammerbugt i sidste sæson, og gjorde en rigtig god figur i den kamp.

– Det har været afgørende for hans udvikling, at vi har haft det rigtigt gode samarbejde med HEA som vi har, samt at rektor på Helsingør Gymnasium også har været en stærk medspiller. Det er et kæmpe plus for os, at vi kan tilbyde et elitemiljø, både på skole- og fodboldsiden, der gør at de her spillere har lyst til at blive i her og ikke skal flytte ud af byen for at jagte deres drøm, men at de kan få det lige her i Helsingør kommune. I første omgang har Mathias fået en ét-årig kontrakt, så både han og vi lige kan se overgangen til seniorfodbold an, men jeg tror ikke vi har set den sidste succeshistorie hverken fra ham, eller vores skolesamarbejde.

Mathias Christensen, der også kan spille i forsvaret, har fået trøje nummer 19.