FCH tester mod “Henkes” Helsingborg

De to naboer mødes for anden gang

FCH’s interessante træningsprogram med kampe mod OB og FC Nordsjælland fik i dag endnu et tvist, da klubben annoncerede en træningskamp, mod naboerne fra Helsingborgs IF den 13. februar kl. 14.

Under ledelse af folkekære Henrik “Henke” Larsson blev HIF nummer 8 i den netop forgange sæson i Allsvenskan. Kampen afvikles på kunstgræs på klubbens anlæg i Helsingborg, iøvrigt dagen efter at Larssons tropper er vendt tilbage fra træningslejr i Spanien.

Kampen mod svenskerne betyder samtidig, at den planlagte træningskamp mod AB samme dag, foreløbig er sparket til hjørnespark.

Elite3000-Helsingborg-2008
Storebror er stadig stærkest, skrev Helsingør Dagblad og mente at 5-2 var et ganske passende resultat efter en anden halvleg der var klart mest svensk. På udklippet er Michael Gorm Nielsen i offensiven med Hulusi Dolar i baggrunden.

FC Helsingør har kun én gang tidligere mødt storebror fra den anden siden af sundet. Det var tilbage i sommeren 2008, som led i Scandlines Invitation turneringen, der også talte Zenit Leningrad og FC Nordsjælland. Kampen blev dengang spillet på Helsingør Stadion og ikke overraskende vandt de stærke svenskere nabodysten. Efter en hidsig start, fik de lyseblå – dengang Elite 3000 – dog også lov at spille med. Michael Gorm Nielsen snittede bolden i mål til reducering og så kunne gæstespilleren Morten Johannsen fra Lyngby endda udligne, efter et flot gennemspillet angreb.

Efter pausen satte svenskerne mere rutine på banen, og så blev tempoforskellen også udtalt. Det blev 4-2 inden Elite 3000 fik en god scoringsmulighed, da Jeppe Christiansen headede over efter hjørnespark. Forhindre en 5-2 sejr kunne de lyseblå dog ikke, men mon ikke oplevelsen var belønning nok for de fleste af hjemmeholdets spillere. Ronni Andersen og Jabu Mahlanku blev valgt til de to holds bedste.

Efter kampen mødtes Zenit St. Petersburg så FC Nordsjælland, og her kom tigrene alvorligt i kløerne på den russiske bjørn. UEFA-Cup vinderne sejrede hele 5-1 og udspillede i perioder det danske SAS-liga mandskab.