FCH skriver 2 år med General Minor

Endnu en rutineret 1. divisionsspiller på plads

FC Helsingør sikrede sig søndag den anden defensive forstærkning, forud for den kommende sæson, idet den 26-årige forsvarsgeneral Rasmus Minor Petersen har skrevet en 2-årig kontrakt med de lyseblå. Minor er hentet I Lyngby Boldklub og har ligesom sommerens første forstærkning, Mikkel Knudstrup fra FC Fredericia, masser af erfaring fra den næstbedste række.

28.06.2015 Rasmus Minor halstørklæde
Forsvarsgeneralen Rasmus Minor Petersen var søndag i Helsingør og skrev en 2-årig kontrakt med de lyseblå. Foto: FC Helsingør.

– Det er en spiller med meget højt niveau vi i dag har skrevet med. Han har lederegenskaber, fysik og rutine, en profil i 1. division gennem flere sæsoner, som bliver vigtig i vores bestræbelser på at gøre en god figur, siger sportschef Johnni Mosevang Christensen.

Den 198 cm høje og venstrebenede midtstopper kommer oprindeligt fra Svendborg, hvorfra han via OB og Lolland-Falster Alliancen blev hentet til Brønshøj I 2011. Under Bo Henriksen udviklede han sig til en nøglefigur og anfører på Tingbjerg-holdet og var en af de helt store profiler I Nordit Bet LIgaen i sæsonen 2012/13.

Det fik de kongeblå fra Lyngby Boldklub til at hente Minor på en 2-årig kontrakt I sommeren 2013. Skader ødelagde en del af den netop overståede sæson, men Minor nåede ialt 41 kampe og en enkelt scoring for Lyngby.

FODBOLD: Rasmus Minor Knudsen (Lyngby) header væk foran Mathias Tauber (Lyngby) og André Riel (FC Helsingør) under træningskampen mellem Lyngby Boldklub og FC Helsingør den 24. januar 2015 ved Lyngby Stadion. Foto: Claus Birch
Rasmus Minor Petersen i aktion i vinterens træningskamp mellem Lyngby Boldklub og FC Helsingør. Nu er 196 cm høje Minor FCH-spiller de næste 2 sæsoner. Foto: ClausBirchDK.

Han er kendt for sin store fysik, eminente hovedspil og fremtrædende lederegenskaber. Da det stod klart, at Lyngby ikke ville forlænge aftalen med forsvarsspilleren, sagde han til bold.dk:

– Jeg føler, at jeg har meget at byde på, og jeg ser mig stadig som en profil i 1. division, så det er det niveau, jeg sigter efter. Vi må se, hvad der kommer af tilbud, men jeg føler helt klart, at jeg stadig har masser at bidrage med.

Det kommer han så til at gøre I FC Helsingør og det glæder cheftræner Christian Lønstrup.
– Vi har været i dialog med Minor i nogle uger og det er dejligt, at det nu er faldet på plads med en kontrakt.

Efter kontraktunderskrivelsen sagde Rasmus Minor til FCHTV:
– Jeg har haft nogle gode snakke med Christian Lønstrup. Han fik mig overtalt. Det er en klub med selvtillid og et spændende projekt heroppe. Og så vil jeg gerne spille noget fodbold og det tror jeg, at jeg kan få lov til her.

– Jeg kommer med en masse erfaring fra 1. Division. Og så kommer der en masse lyd, fysik og glæde fra mig. Selvom jeg er forsvarsspiller med stort F, så er jeg også inspireret af den boldspillende stil i FC Helsingør.

Rasmus Minor Petersen møder sine nye holdkammerater for første gang den 6. juli, hvor truppen samles igen efter en kort feriepause.