FCH scorer svensk midtbanegeneral

Den 26-årige svenske midtbanespiller Erik Andersson er hentet i GIF Sundsvall

Erfarne Erik Andersson er ny mand på FC Helsingørs midtbane. Foto: PR-foto / FC Helsingør.

FC Helsingør sikrede sig i dag vinterens tredje forstærkning, da den 26-årige svenske midtbanespiller Erik Andersson signerede en kontrakt frem til sommeren 2026.

Cheftræner Álvaro Santos kendskab til svensk fodbold fornægter sig ikke og har sat sit præg på transfervinduets første klubskifter. Efter december måneds aftale med Ludvig Carlius og formiddagens lejeaftale med Kalmar FFs kantspiller Saku Ylätupa, er midtbanen nu blevet seriøst forstærket med midtbanegeneralen Erik Andersson fra GIF Sundsvall.

Flere klubber, både i Sverige og udlandet viste interesse for den erfarne midtbanespiller, der har godt 250 kampe i Superettan og Allsvenskan på CV’et. Med kontraktudløbet i Sundsvall var prioriteten imidlertid at kommere tættere på familien i det sydlige Sverige og her var FC Helsingør så den rigtige løsning for Andersson.

FAKTA
Erik Andersson (f. 03.05.1997)
Position: Central midt
Klubber: Landskrona BOIS (Sverige), Malmö FF (Sverige), Trelleborgs FF (Sverige), GIF Sundsvall (Sverige), FC Helsingør
Kampe / Mål for FCH: 0 / 0
Landskampe for Sverige: U15 (1 kp / 0 mål), U16 (2/0), U17 (8/0), U18 (6/1), U19 (2/0), U20 (2/1)
Kontrakt med FCH til 30. juni 2026

Det glæder naturligvis FC Helsingørs direktør Bo Bay Hougaard:
– Han har utvivlsomt været en af de bedste – hvis ikke den bedste – midtbanespiller i Superettan sidste år, og han er bestemt en af de spillere, som vi forventer kan være med til at indfri vores målsætning om overlevelse i 1. division. Det er en meget stærk spiller, vi har fået ind, siger han til Helsingør Dagblad og kalder signingen et scoop.

Venstrebenede Mikael Andersson kommer oprindelig fra Landskrona og var forbi Malmö FF og Trelleborgs FF inden han i 2021 skrev en tre-årig kontrakt med GIF Sundsvall. Som ungdomsspiller optrådte han på svenske landshold 21 gange og scorede 2 gange fra 2012 – 2017.

Om den seneste tilgang siger cheftræner Álvaro Santos:
– Vi har brug for konkurrence på pladserne, og her vil Erik helt sikkert hjælpe os med at forbedre holdet. Han er god på standardsituationer, dygtig med bolden, og så har han overblikket til at kunne gøre sine medspillere gode. Derudover har han længe spillet på et højt niveau i Sverige, så han kommer til at styrke truppen fra start.