FCH lejer Thomas Ibsen i AB

Svær beslutning at forlade barndomsklubben

Få timer før transfervinduet smækker i, har FC Helsingør lejet den 19-årige midtbanespiller Thomas Ibsen i AB.

Aftalen løber frem til nytår og skyldes at truppen på det seneste er blevet lige lovlig smal:
– Langvarige skader hos Daniel Udsen og Jannik Zimling samt aftalt afgang af Jason Grannum har bevirket, at vi har kigget os om efter en forstærkning til truppen inden vinduet lukkede, siger sportschef Johnni Mosevang Christensen.

FODBOLD: Thomas Ibsen (AB) under træningskampen mellem FC Helsingør og AB den 28. juli 2014 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch
Thomas Ibsen i aktion for AB i træningskampen mod FC Helsingør i juli på Helsingør Stadion. Nu trækker den 20-årige midtbanespiller i den lyseblå trøje. Foto: ClausBirchDK.

Thomas Ibsen fylder 20 år om nogle uger og har spillet i AB siden sit fjerde år. Han dækker hele midtbanen samt backpositionerne og cheftræner Christian Lønstrup kender ham fra sin tid i AB, som en dygtig, dedikeret og slidstærk spiller.

AB’eren har kontrakt med akademikerne frem til sommeren 2015 og håber at opholdet i Helsingør kan føre til mere end de 9 kampe i den grønne trøje, som det foreløbig er blevet til.

– Det var en svær beslutning for mig, og jeg kiggede lang tid på min telefon, før jeg ringede mit svar tilbage til Thomas. Det bliver spændende at prøve noget nyt og jeg kender i forvejen træneren og et par gamle AB’ere i truppen. Nu giver jeg den fuld gas og håber så på, at få lidt mere spilletid end jeg var stillet i udsigt i AB, siger Ibsen til ABs hjemmeside.

– Jeg håber på, at Thomas kan komme tilbage til AB med masser af kamptræning i benene. Det bliver en udfordring for ham, at komme til en ny klub, men jeg er sikker på, at det nok skal gå ham rigtig godt. Thomas er om nogen en rigtig AB’er, og det er med ønsket om det allerbedste for hans fortsatte udvikling, at vi i fællesskab har truffet denne beslutning. Thomas er en spiller vi tror på og vi både håber og forventer, at han vil komme til at kæmpe med om pladserne i foråret, siger AB-træner Thomas Nørgaard til klubbens hjemmeside.

Thomas Ibsen spillede central midtbane for AB i sommerens træningskamp på Helsingør Stadion, hvor FC Helsingør vandt 2-1. Han træner med første gang tirsdag, og har fået tildelt trøje nr. 20.