FC Vestsjælland – FC Helsingør 3-0

Bet25 Liga, 4. oktober 2015 på Harboe Arena

FC Vestsjælland sikrede sig sæsonens første sejr, da superliganedrykkerne helt fortjente sendte FC Helsingør hjem med en lussing på 0-3. Der var vilje og gejst til forskel på de to hold, hvor det tilsyneladende havde løsnet op på Slagelse-klubbens nedadgående resultat-spiral, at ledelsen i ugen op til kampen officielt havde meldt ud, at det nu kun handlede om at undgå nedrykning for anden sæson i træk.

Vestsjællænderne kommer da heller ikke i nærheden af sidstepladsen, hvis det rutinerede mandskab formår at holde samme niveau fremover. Teknisk var der ikke den store forskel på de to hold, men hjemmeholdet gav ikke meget væk bagude og virkede som om de “ville” kampen meget mere end Lønstrups tropper.

FODBOLD: Anders Kure (FC Vestsjælland) og Rasmus Minor Petersen (FC Helsingør) i hovedstødsduel under kampen i Bet25 Ligaen mellem FC Vestsjælland og FC Helsingør den 4. oktober 2015 på Harboe Arena i Slagelse. Foto: Claus Birch
Rasmus Minor Petersen var involveret i mange luftdueller, her i kamp med Anders Kure. I sidste ende var det dog Slagelse-klubben der kom bedst igennem de 90 minutter. Foto: ClausBirchDK.

Det kunne ses på måltavlen allerede efter ti minutter, da kantspilleren Lee Rochester afsluttede fra distancen og sendte bolden i nettet ved fjerneste stolpe, uden for Mikkel Bruhns rækkevidde. Dét var præcis den start vikingklubben kunne ønske sig og i minutterne efter måtte FCH love for en stærkt spillende Mikkel Bruhn. To gange refleksreddede han afslutninger fra Yones Felfel og Anders Kure, der kunne have sendt kampen helt uden for gæsternes rækkevidde.

Nu kom FCH istedet lidt bedre med, omend det var småt med farlige aktioner fra André Riel og Philip Zinckernagel. De to blev effektivt lukket ned og målmand Thomas Mikkelsen måtte kun få gange ned og ligge. Bedste mulighed tilfaldt Mads Aaquist, men backen måtte se sin afslutning blive reddet af Mikkelsen i fin stil.

FODBOLD: Jean-Claude Bozga (FC Vestsj¾lland) tackles af Kasper Enghardt (FC Helsing¿r) under kampen i Bet25 Ligaen mellem FC Vestsj¾lland og FC Helsing¿r den 4. oktober 2015 pŒ Harboe Arena i Slagelse. Foto: Claus Birch
Jean-Claude Bozga tackles af Kasper Enghardt, der dog ikke fik sat helt det aftryk på kampen som vi er vant til fra anføreren. Foto: ClausBirchDK.

En busfuld FCH-fans skabte fin stemning på Harboe Arena, men måtte også overgive sig til realiteterne da hjemmeholdet fik en ønskestart på anden halvleg. Andreas Holm tabte bolden til Yones Felfel og så kunne FCV-angriberen koldt sende bolden i nettet bag Mikkel Bruhn.

Herefter koncentrerede FC Vestsjælland sig naturligt mere og mere om at holde dén føring, der kunne sikre sæsonens første sejr. Det gav nordsjællænderne et overtag fremad, hvor det også pyntede på offensiven at Martin Koch kom på banen ti minutter efter scoringen. Han havde en fin chance på en friløber og kort efter drønede Philip Zinckernagel bolden på overliggeren. Det var imidlertid ikke FCHs dag og i stedet kunne hjemmeholdet cementere sejren med en scoring i overtiden fra indskiftede Frederik Christensen.

FODBOLD: Philip Zinckernagel (FC Helsing¿r) tackles af Lee Rochester (FC Vestsj¾lland) under kampen i Bet25 Ligaen mellem FC Vestsj¾lland og FC Helsing¿r den 4. oktober 2015 pŒ Harboe Arena i Slagelse. Foto: Claus Birch
FC Vestsjællands første målscorer Lee Rochester havde også kontrol over defensiven, hvor hans tidligere klubkammerat fra HB Køge-tiden, Philip Zinckernagel, ikke fik meget plads. Foto: ClausBirchDK.

– Det var selvfølgelig skidt at tabe sådan en kamp og vigtigheden af at spille mod bundholdet var måske talt lidt for meget op. Vi var ikke klar nok på dagen, men jeg synes, vi fik vist, at vi kunne spille op med dem i det meste af anden halvleg. Nu har vi mødt alle hold i 1. division og vi har vist, at vi kan være med hver gang. Der har så været udfald, ligesom i dag, der har kostet dyrt, sagde anfører Kasper Enghardt til Helsingør Dagblad.

Cheftræner Christian Lønstrup var mere kontant i sin vurdering.
– Vi ser arrogante ud i det første kvarter. Vi var ikke tilstede og manglede parathed. Det er under al kritik. Men jeg må også se lidt indad og vurdere, om jeg havde valgt de rigtige spillere til startopstillingen, sagde han til sn.dk.

Bet25 Liga, 11. runde
Søndag d. 4. oktober 2015, kl. 15:00 på Harboe Arena, Slagelse

FC Vestsjælland – FC Helsingør
3-0 (1-0). Tilskuere: 840
1-0 Lee Rochester (10)
2-0 Yones Felfel (48)
3-0 Frederik Christensen (92)

FC Vestsjælland (4-4-2): Thomas Mikkelsen – Peter Nymann, Jean-Claude Bozga, Anders Kure, Anders Randrup – Lee Rochester, Henrik Madsen (Anf), Mathias Hebo Rasmussen, Marc Rochester – Yones Felfel (71.: Frederik Christensen), Nikolaj Hansen (30.: Peter Jul (77.: Victor Wagner)).
Ikke benyttet: Frederik Schram (M), Morten Rasmussen.
Cheftræner: Michael Hemmingsen

FC Helsingør (4-4-1-1): Mikkel Bruhn – Mads Aaquist, Andreas Holm, Rasmus Minor Petersen, Mikkel Knudstrup – Ricki Olsen (63.: Jonas Hebo Rasmussen), Mads Laudrup, Klaus Lykke (54.: Martin Koch), Kasper Enghardt (Anf) – Philip Zinckernagel – André Riel.
Ikke benyttet: Aris Vaporakis (M), Hulusi Dolar, Mads Danekilde, Essam Salamoun, Dia Raofat.
Cheftræner: Christian Lønstrup

Advarsler: Lee Rochester (62), FC Vestsjælland. Kasper Enghardt (71), FC Helsingør.
Dommer: Jesper Nielsen