FC Helsingør – Vendsyssel FF 2-2

Bet25 Liga, 13. september 2015 på Helsingør Stadion

Med 2-2 mod oprykningsfavoritterne fra Vendsyssel, sikrede FC Helsingør sig et point, som ikke mange havde forventet. Alligevel hang sundbyens spillere gevaldigt med hovederne efter kampen, hvor en stiktosset cheftræner Christian Lønstrup kølhalede truppen bag en lukket dør.

Ret beset var uafgjort ikke dybt uretfærdigt, efter en kamp hvor de to hold, havde hver sin halvleg. Men når fyraftensprofferne fra Helsingør alligevel med rette kunne tillade sig at være skuffede, siger det også en del om, at oprykkerne har fået smag for livet i den næstbedste række.

– Det irriterer mig grænseløst, at vi lukker sådan nogle mål ind. Jeg gider simpelthen ikke se på sådan noget. Hvis der bare er 2 eller 3 spillere, der ikke deltager, så vælter det, rasede Lønstrup over de forsvarsfejl der gav gæsterne begge deres mål.

FODBOLD: Philip Zinckernagel (FC Helsing¿r) jubler efter sin scoring til 1-0 under kampen i Bet25 Ligaen mellem FC Helsing¿r og Vendsyssel FF den 13. september 2015 pŒ Helsing¿r Stadion. Foto: Claus Birch
Philip Zinckernagel kunne med rette juble over en flot scoring, da han efter bare 8 minutter hamrede en nedfaldsbold i nettet fra kanten af feltet. Foto: ClausBirchDK.

Han kunne ellers glæde sig over nyerhvervelsen Philip Zinckernagel, der var hjemmeholdets bedste mand. Hurtig i både tanke og handling, og resolut da han fik chancen efter et hjørnespark efter bare 8 minutters spil. Et pragtmål af den tidligere HB Køge spiller, der sammen med André Riel var gift for et passivt Vendsyssel-hold i første halvleg.

– FC Helsingør er godt spillende. I deres spidser og kanter har de fire dygtige spillere, der giver beskæftigelse til vores defensiv, lød det anerkendende og med et skævt smil fra gæsteres rutinerede træner Ove Christensen.

Hans mandskab var allerede lørdag taget til Nordsjælland, men dén forberedelse var svær at få øje på. Helsingør sad totalt på de første 45 minutter, hvor kun et kæmpe forsvarskoks af Andreas Holm gav gæsterne udligningen kort før pausen. Glæden varede dog kun kort i den nordjyske lejr, for i de absolut sidste sekunder demonstrerede André Riel både overblik og frækhed, da han loppede bolden over den tidligere landsholdskeeper Jesper Christiansen, der blev fuldstændig snydt af det brækkende langskud.
– Jeg er skuffet over vores første halvleg, hvor vi bliver for passive. Vi får endda en livline ved målet til 1-1, men så smider vi den igen. Det bliver klart bedre efter pausen, hvor vi er farligere og kommer op i gear, sagde Ove Christensen.

FODBOLD: Anders Holst (FC Helsing¿r) rykker forbi Buster Munk (Vendsyssel FF) under kampen i Bet25 Ligaen mellem FC Helsing¿r og Vendsyssel FF den 13. september 2015 pŒ Helsing¿r Stadion. Foto: Claus Birch
Anders Holst havde mange gode ryk frem ad banen, her i duel med gæsternes anfører Buster Munk. Det affødte roser fra gæsternes rutinerede cheftræner Ove Christensen. Foto: ClausBirchDK.

I anden halvleg var det da også gæsterne, der havde bolden mest. Det gav mange gode chancer, ikke mindst til indskiftede Viktor Ahlmann. Vendsyssels pres skabte dog masser af muligheder i den anden retning, hvor især Mikkel Knudstrup vil ærgre sig, efter et pragtfuldt frispark der tog trekantsammenføjningen.

Et kvarter før tid, lykkedes det nordjyderne at få udlignet, da færøske René Joensen fik prikket bolden i mål og blev dobbelt målscorer.

FODBOLD: Andreas Holm (FC Helsing¿r) nŒr h¿jest og forl¾nger et indkast under kampen i Bet25 Ligaen mellem FC Helsing¿r og Vendsyssel FF den 13. september 2015 pŒ Helsing¿r Stadion. Foto: Claus Birch
Andreas Holm havde fået anførerbindet i karantæneramte Kasper Enghardts fravær. Foto: ClausBirchDK.

Med udligningen trak Vendsyssel sig noget overraskede en anelse tilbage og det kunne let være blevet dyrt. Fem minutter før tid fik indskiftede Martin Koch således en friløber, da et langt spark fra Mikkel Bruhn hoppede over gæsternes bageste mand. Men alene med Jesper Christiansen fik Koch overplaceret sin afslutning og viste, at sidste sæsons topscorer fortsat er et stykke fra topformen. Også Anders Holst havde en stor chance, men igen passerede bolden forbi gæsternes mål og efterlod de to mandskaber med et point hver.

– OK, jeg skulle lige rase af. Det er selvfølgelig ikke en katastrofe. Vi har fået et point, men vi vil dét her så meget. Vi er ikke tilfredse med at spille uafgjort på hjemmebane, heller ikke mod Vendsyssel, fastslog Christian Lønstrup, da blodtrykket var kommet tættere på normalen.