FC Helsingør – Skive IK 1-0

Bet25 Liga, 23. august 2015 på Helsingør Stadion

En fjerdeplads med 9 points, jo FC Helsingør har taget Bet25 Ligaen med storm. Søndag fik de lyseblå endda i bogstaveligste forstand hjælp af blæsten, da Aleksandar Lazarevic kort efter pausen scorede kampens eneste mål. En spektakulær scoring som Lazarevic med garanti aldrig kommer til at lave igen, sendt i nettet med et skru og en medvind som Skive-keeper Daniel Krog var prisgivet overfor.

– Det var et indlæg, det skal jeg ærligt indrømme, lød det fra matchvinderen efterfølgende, der scorede sit første ligamål for FCH siden skiftet fra Brønshøj i sommerpausen.

Sejrsmålet var dog det eneste heldige denne søndag, hvor FC Helsingør fuldt fortjent besejrede et noget bovlamt Skive-hold. Det må være den lange bustur der har siddet i benene på skibonitterne, der på intet tidspunkt fik flow i spillet og for alvor truede en stærkt spillende bagkæde hos FCH. Tungt og fantasiløst var det indtryk de gulblusede efterlod denne søndag i nordsjælland.

FODBOLD: Frederik Brandhof (Skive) presses af Kasper Enghardt (FC Helsingør) under kampen i Bet25 Ligaen mellem FC Helsingør og Skive IK den 23. august 2015 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch
Skives Frederik Brandhof presses af Kasper Enghardt, der igen var en af FC Helsingørs bedste. Foto: ClausBirchDK.

De første 45 minutter blev noget af en ørkenvandring at komme igennem, og nogle af de godt 1200 tilskuere sad måske og fortrød at den solskinsrige søndag ikke var blevet brugt på en strandtur i stedet. En enkelt farlig situation blev det til, da Mads Aaquist var lige ved at få en svær bold under kontrol ved bageste stolpe. Nervøst spil fra begge sider og to hold der skulle føle hinanden på tænderne.

– Jeg havde kun set Skive på TV og vi var nødt til at se, hvad de kom med og så agere efter det.  Når det er sagt, så synes jeg, at vi manglede noget personlighed frem ad banen. Vores boldomgang var ikke god nok, men det er også tydeligt, at modstanderne er begyndt at kende os. De forbereder sig jo også og ved, hvor det skal lukkes af. Det bliver sådan lidt stratego-agtigt, og det var ikke underholdende, erkendte cheftræner Christian Lønstrup.

Han gav sine spillere en skideballe i pausen og det hjalp. Med rygvinden som forbundsfælle var FC Helsingør nu klart spilstyrende og især de to letbenede Anders Holst og André Riel gjorde ondt på gæsternes forsvar. Med et godt langskud tvang Holst Skive-målmanden ud i en flot redning, mens Riel ikke havde heldet da han blev stukket af Holst og flot fik bolden med efter første Skive-tackling.

FODBOLD: Thiago Pinto Borges (Skive) under kampen i Bet25 Ligaen mellem FC Helsingør og Skive IK den 23. august 2015 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch
Thiago Pinto Borges fik ikke meget plads i FCH-forsvaret, der leverede en koncentreret og næsten fejlfri indsats. Foto: ClausBirchDK.

Uanset den hårdtarbejdende Lazarevic fik scoret et ganske usædvanligt mål, så var det nu forsvaret der glimtede på FCH-holdet. En fejlfri indsats af Mikkel Bruhn i målet, flankeret af to påpasselige backs i Mads Aaquist og man-of-the-match Kasper Enghardt, omkring en suveræn midterakse med Rasmus Minor Petersen og Andreas Holm. Det var ikke meget Skive fik spillet sig igennem og de lange indlæg savnede i dén grad præcision.

Mod slutningen overlod FCH initiativet til gæsterne og med lidt held havde de fået et point med hjem. Ti minutter før tid sparkede Mads Aaquist et skud fra Emil Zetterquist væk på stregen og Skive-spilleren var tæt på igen i overtiden, da han kom for sent til et fladt indlæg foran mål. Også Thiago Pinto Borges havde en god mulighed, men afsluttede en længere dribletur med at skyde over mål.

FODBOLD: Aleksandar Lazarevic (FC Helsingør) jubler efter sin scoring til 1-0 under kampen i Bet25 Ligaen mellem FC Helsingør og Skive IK den 23. august 2015 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch
Aleksandar Lazarevic jubler efter sin spektakulære – og heldige – scoring til 1-0. Foto: ClausBirchDK.

Alt i alt var FCH-spilleren dog rigeligt sejren værd og nu venter en spændende kamp på fredag, hvor Lyngby tager imod. De to klubber ligger side om side i tabellen, på henholdsvis tredje og fjerde pladsen.

– Hvis fundamentet holder vand, så kommer vi sjældent galt af sted. Og det gjorde det også i dag. Det var igen en stor indsats af mine spillere og nu kan vi tillade os at se frem til et topopgør mod Lyngby på fredag, lød det afsluttende med et skævt smil fra Lønstrup.

FCH-skive-programBet25 Liga, 5. runde
Søndag d. 23. august 2015, kl. 15 på Helsingør Stadion
FC Helsingør – Skive IK
1-0 (0-0). Tilskuere: 1.133
1-0 Aleksandar Lazarevic (50)

FC Helsingør (4-4-1-1): Mikkel Bruhn – Mads Aaquist, Andreas Holm, Rasmus Minor Petersen, Kasper Enghardt – Ricki Olsen (94.: Nicklas Skou), Dia Raofat (68.: Mads Danekilde), Klaus Lykke (91.: Mads Laudrup), Anders Holst – André Riel – Aleksandar Lazarevic.
Ikke benyttet: Frederik Mehder (M), Mikkel Knudstrup, Jonas Hebo Rasmussen, Christoffer Boateng.
Cheftræner: Christian Lønstrup

Skive IK (4-4-2): Daniel Krog – Jesper Nielsen, Jacob Andersen, Jens Berthel Askou , Mikkel Cramer – Frederik Brandhof (78.: Emil Zetterquist), Ayinde Lawal (56.: Mikkel Frankoch), John Dyring, Jesper Henriksen – Thiago Pinto Borges, Razak Adebayo Odeyemi (70.: Mikael Uhre).
Ikke benyttet: Henrik Lindhard (M), Mads Eriksen, Renato Bueno de V. Marins, Musefiu Ashiru.
Cheftræner: Joakim Mattson.

Advarsler: Klaus Lykke (55), FC Helsingør.
Dommer: Jakob A. Sundberg.