FC Helsingør – Silkeborg IF 4-2

1. Division, 11. september 2020 på Helsingør Ny Stadion

FC Helsingør fik en drømmestart i 1. Division, da Silkeborgs nedrykkere fra Superligaen fik en snitter på 4-2. Et hattrick af Jeppe Kjær og en debutscoring af Sebastian Czajkowski gav FCH den helt fortjente premieresejr.

Morten Eskesen måtte stille op uden midtbanedynamoen Daniel Norouzi, der var blevet far lige op til kampen. I stedet udgjorde de to unge Frederik Juul Christensen og Oliver Kjærgaard, FCHs centrale midtbane. I front var der debut til Sebastian Czajkowski.

Selv de største optimister havde næppe forventet et FC Helsingør-mandskab, der i den grad leverede varen fra sæsonstarten. Morten Eskesens mandskab havde ingen problemer med at følge gæsternes høje tempo, faktisk så Silkeborg ud til at have større problemer med at følge FCHs livlige frontduo Jeppe Kjær og Sebastian Czajkowski.

Efter bare 8 minutters spil fik FCH tilkendt et frispark lige udenfor feltet, midtfor mål. Den tog sidste sæsons topscorer Jeppe Kjær sig af og den lille hurtigløber sendte stadion i euforisk tilstand, da han krøllede bolden op i hjørnet, uden chance for Oscar Hedvall i Silkeborg-målet.

Bare fem minutter senere var gæsterne tæt på udligning. Magnus Mattsson blev stoppet af Anders Holst på kanten af straffesparksfeltet og det blev efter noget tøven – fejlagtigt – dømt som et straffespark til Silkeborg. En forkert dom, viste TV-billederne fra Viaplay tydeligt. Retfærdigheden skete dog fyldest, da Kevin Stuhr Ellegaard med en fodparade reddede Emil Holtens spark midt i målet.

Ondt blev værre for Silkeborg omkring den halve time, hvor Jeppe Kjær lurede på midterlinjen og stak afsted på en aflevering fra anfører Nikolaj Hansen. Den 34-årige angriber løb fra U21-landsholdsspilleren Frederik Alves Ibsen og bragte FCH på 2-0 til kolossal jubel fra de små 500 tilskuere.

Jeppe Kjær løber fra U21-landsholdsspilleren Frederik Hæves Ibsen og scorer til 2-0. FCH-angriberen fik en forrygende sæsonstart med et hattrick i 4-2 sejren over Superliga-nedrykkerne. Foto: Claus Birch.

Efter pausen fortsatte gæsterne med ineffektiv omgang med bolden og var konstant sårbare overfor FCHs kontrakniv. Den blev stukket i efter en times spil, da Anders Holst brød på midten. Først fik Carl Lange chancen, men bolden faldt til Sebastian Czajkowski, der efter en skudfinte sendte bolden i mål til en elegant debutscoring.

Elijah Just kunne have lukket kampen godt ti minutter senere, efter flot forarbejde af Oliver Kjærgaard, men midtbanespilleren måtte se Hedvall redde for gæsterne.

Det kunne være blevet dyrt, for Silkeborg øjnede pludselig håb med to scoringer i de sidste ti minutter. Det gav nervøsitet på lægterne, men FCH svarede hurtigt igen. Indskiftede David Boysen kom igennem i venstre side og hans indlæg fandt Jeppe Kjær, der iskoldt fyldbyrdede sit hattrick.

Et resultat der gav genlyd i premiererunden og en forståelig tilfreds cheftræner Morten Eskesen.
– Det var en fantastisk start på 1. Division. Det betyder alverden at komme i gang på den her måde, hvor vi viderefører mange af de gode ting, vi så i 2. Division. Jeg er meget stolt over præstationen, selvom det blev unødigt spændende til sidst, sagde han til Helsingør Dagblad.

Eneste malurt i bægeret var en skade til Dalton Wilkins, der måtte forlade banen allerede i første halvleg.