FC Helsingør – Næstved Boldklub 1-0

NordicBet Liga, 27. maj 2017 på Helsingør Stadion

SU – SU – SUPERLIGA! Mads Aaquist jubler med klubbens fans efter sejren over Næstved, der giver de lyseblå to playoff-kampe om oprykning til Superligaen, mod enten Viborg eller AGF. Foto: Claus Birch

FC Helsingør fortsatte historieskrivningen. Med 1-0 sejren over Næstved bookede de lyseblå en plads i playoff-kampene, hvor Viborg eller AGF nu venter i et par intense opgør den kommende uge. Pierre Larsens mål midt i første halvleg viste sig tilstrækkeligt i et opgør, hvor allerede nedrykkede Næstved ikke formåede at true FCH-forsvaret nævneværdigt. Heller ikke FC Roskilde eller Skive formåede at holde presset på målstregen og FCH sluttede sæsonen på en tredjeplads, hele tre points foran nærmeste konkurrent.

Ikke færre end 2293 tilskuere havde fundet vej til Helsingør Stadion i det pragtfulde vejr. Det højeste tal hidtil for FCH til en ligakamp på hjemmebane. En sejr var kravet og dét forventningspres håndterede Lønstrups tropper igen med bravour. Cheftræneren havde valgt samme startellever som i Vejle, igen bygget på en tremandsbagkæde og med Pierre Larsen og André Riel på toppen.

Der blev givet og taget i nærkampene, her Tobias Christensen og Daniel Norouzi. Foto: Claus Birch

FC Helsingør lagde bedst ud i opgøret, hvor André Riel headede lige forbi i fri position og også Tobias Christensen havde en mulighed, der kunne have dulmet nerverne både på og udenfor banen. FCH sad dog solidt på bolden og det var ikke meget “De Grønne” fik vist i modsatte ende.

Midt i halvlegen gik det da også galt for Næstved. Et hurtigt indkast fra Tobias Christensen spillede Mads Aaquist på kanten. Han lagde bolden på tværs til Pierre Larsen, der kanonerede bolden op i nettaget.

Halvlegen ud holdt FCH presset på gæsterne, hvor en del hjørnespark og frispark holdt Næstved-keeper Sebastian Olsen beskæftiget.

Ricki Olsen får tilkæmpet sig bolden imellem to Næstved-spillere. Foto: Claus Birch

Dét blev aldrig et opgør, der rent spillemæssigt vil gå over i historien. Dermed var betydningen – og varmen – trods alt for stor en modspiller. Men FC Helsingør sørgede for at spille med indersiden af hovedet og gæsterne havde intet modtræk overfor nordsjællændernes boldomgang, selvom Næstved i perioder viste glimrende spil langs jorden.

I de sidste 45 minutter satte varmen for alvor sit spor på opgøret, hvor jublen på tilskuerpladserne steg i takt med stadionurets sekundvisning og meldingerne fra de øvrige kampe. AB’s udligning mod Skive og ikke mindst HB Køges føringsmål mod FC Roskilde blev modtaget, som var der scoret foran øjnene på de mange tilskuere ved Ndr. Strandvej.

Vito Hammershøy-Mistrati afslutter foran Andreas Baes Jensen. FCH-spilleren blev efter kampen kåret som Man-of-the-Match. Foto: Claus Birch

– Jeg synes vi er i god kontrol fra start. Vores startellever er sat op til at vi skulle spille langt, bredt og omkring nogle teknikere med fart. Vi kommer til ret mange chancer i første halvleg og jeg synes vi spillede dem klogt. Efter pausen var der flere der var flade, så jeg måtte skifte relativt hurtigt og fik så Basse ind for at give nogle stabilitet på midtbanen. Så det var en kontrolleret offensiv. Især var jeg meget opmærksom på det vi kalder rest-forsvar, altså hvordan vi ser ud, når vi taber bolden, forklarede Lønstrup.

Efter fem minutters overtid kunne dommer Benjamin Leander blæse opgøret af og jublen fik frit løb på tilskuerpladserne, hvor absolut ingen var gået før tid. Stående ovationer og slagsange regnede ned over de lykkelige FCH-spillere og ledere.

Med sejren er ferien udskudt i FCH-lejren, hvor der helt sikkert bliver overarbejde i de kommende dage. Allerede onsdag aften afvikles den første playoff-kamp, på hjemmebane, hvor enten Viborg eller AGF kommer på besøg, med returkamp næste søndag.

Christian Lønstrup måtte lige sætte nogle ting på plads i anden halvleg. Foto: Claus Birch

– En forløsning uden lige. Efter de tre kampe vi tabte, har vi godt nok været i kulkælderen, fordi vi ikke syntes at vi havde fået som fortjent. Men vi viste i Vejle og igen i dag, at fundamentet er stærkt. Vi reagerer godt på det nye system, der giver os mulighed for at ændre hurtigt undervejs, hvis det bliver nødvendigt, sagde Christian Lønstrup.

– Vi skulle have haft ferie i dag og den har vi jo været nødt til at annullere. Nu træner vi søndag morgen, holder fri mandag, træner igen tirsdag og så spiller vi onsdag. Næste weekend tager vi til Jylland allerede dagen før, for at forberede os bedst muligt.

Cheftræneren kan nu se frem til to store kampe den kommende uge, men skulle lige vende skråen, før han ville kommentere på FCHs muligheder.
– Jeg synes vi i foråret har vist, at vi spillemæssigt har været det bedste hold i rækken. Vi skal møde et hold, der har tabt meget så hvis vi rammer dagen og scorer på vores chancer, så kan vi godt drille på onsdag. Hvordan det så ser ud næste weekend, dét må vi se. Det er lidt svært at kommentere på nu, den skal jeg lige synke…..

NordicBet Liga, 1. Division, 33. runde
Lørdag d. 27. maj 2017, kl. 15 på Helsingør Stadion

FC Helsingør – Næstved Boldklub
1-0 (1-0). Tilskuere: 2.293
1-0 Pierre Larsen (24)

FC Helsingør (3-5-2): Mikkel Bruhn – Martin Fisch, Andreas Holm (Anf), Rasmus Minor Petersen (79.: Morten Hegaard) – Ricki Olsen, Mads Aaquist, Vito Hammershøy-Mistrati, Tobias Christensen (58.: Mikkel Basse), Mathias Johannsen (56.: Frederik Bay) – André Riel, Pierre Larsen.
Ikke benyttet: Aris Vaporakis (M), Johannes Ritter, Alexander Fioretos, Lucas Ohlander.
Cheftræner: Christian Lønstrup.

Næstved (4-4-1-1): Sebastian D. Olsen – Kasper Mertz, Jesper Overgaard Christiansen (93: Henrik Kildentoft), Søren Jensen, Andreas Moes – Rasmus Groosen, Andreas Baes Jensen, Daniel Norouzi, Kristoffer Munksgaard (Anf) –  Jeppe Illum (35: Samuel Adjei)- Kevin Bechmann Timm (62: Patrick Nygaard).
Ikke benyttet: Jacob Pryts Larsen (M), Harun Keser, Stefan Nygaard, Hakeem Araba.
Cheftræner: Michael Hemmingsen.

Advarsel: Andreas Moos (93), Næstved Boldklub.

Dommer: Benjamin Leander

Jublen brød ud efter sejren. Foto: Jane Birch / ClausBirchDK.