FC Helsingør – IS Halmia

Træningskamp, 12. marts 2013 i Helsingør Idrætspark

– Det var en træningskamp på højt niveau og jeg er godt tilfreds med vores indsats. Vi fik rettet nogle ting i forhold til i lørdags, både defensivt og fremad. Men når det er sagt, så skal vi til at vise, at vi ikke kun kan være koncentrerede mod de gode hold. Ellers kommer vi til at smide nogle dumme point i turneringen.

Cheftræner Benny Gall kunne med tilfredshed konstatere at hans mandskab på en kold tirsdag aften besejrede et stærkt IS Halmia-mandskab.

En sejr der godt nok først kom i hus i matchens allersidste minut, men ikke desto mindre var på baggrund af en rigtig god og koncenteret forsvarsindsats og flere giftige omstillinger.

Som annonceret testede FC Helsingør den 30-årige svensker Bobby Alm Nilsson i det centrale forsvar, hvor han fik lov at starte ved siden af Morten Juul Hansen.

Det gjorde den rutinerede spiller særdeles godt og han tog hurtig en dirigerende rolle. Ofte trak han tilbage for at være med i det opbyggende spil og som kampen skred frem, kom han længere frem på banen. Også på alle FC Helsingørs dødbolde kom han med frem i feltet.

Bedømt på denne ene kamp, ligner Nilsson en spiller der kan blive en stor gevinst for FC Helsingør.

Gæsterne startede opgøret bedst, men det var FCH der var tættest på at score, da Morten Juul Hansen hamrede bolden på overliggeren efter fire minutters spil.

Efter et kvarter ville Halmia gerne have haft en straffespark, efter en duel i feltet der involverede Bobby Alm Nilsson. Men dommer Paul Knudsens fløjte var tavs og på det efterfølgende kontraangreb, var Jonathan Nielsen tæt på at overliste den svenske keeper.

Det lykkedes til gengæld for anfører Kasper Kristensen fem minutter senere, da han headede et frispark i nettet fra nært hold. Gæsterne fik senere et mål annulleret for offside, ligesom Mads Hamberg måtte rive et par flotte redninger ud af ærmet undervejs.

Godt et kvarter før tid fik gæsterne udlignet ved Ronni Sabo og det lignede længe en fortjent uafgjort løsning. Men netop som opgøret var på vej ind i tillægstiden, dummede den svenske keeper sig gevaldigt. Et svagt udspark blev erobret af Bjarke Jacobsen, der trak forbi en forsvarsspiller og scorede fladt i det lange hjørne.

– Forsvarsmæssigt er vi langt mere kompakte i dag og holder de aftaler vi har indgået. Vi er langt mere parate og ydmyge overfor opgaven. På den led var det måske meget godt, at svenskerne ikke lod os få fat i bolden i de første tre minutter. Så fandt spillerne ligesom ud af, at det ville blive en svær kamp, konstaterede Benny Gall efter opgøret.

FC Helsingør – IS Halmia
2-1 (1-0). Tilskuere: 30
27.: 1-0 Kasper Kristensen
73.: 1-1 Ronni Sabo
90.: 2-1 Bjarke Jacobsen