FC Helsingør – IF Elfsborg 1-2

Træningskamp, 29. juni 2018 på Helsingør Stadion

Pascal Gregor (FC Helsingør) i kamp med Simon Olsson (Elfsborg) under træningskampen mellem FC Helsingør og IF Elfsborg den 29. juni 2018 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch.

Spillet var langt bedre end resultatet, da FC Helsingør åbnede sommerens række af træningskampe, mod Allsvenskan-mandskabet fra Elfsborg.

På en sen scoring vandt gæsterne deres sidste testkamp før den hjemlige liga genoptages og det var nok det mest positive, set med svenske øjne. For FC Helsingør leverede en glimrende indsats, med et hold hvor flere af sidste års profiler havde taget plads i solen på tribunen. Mikkel Bruhn, Anders Holst og Nicolas Mortensen var ikke i truppen, der til gengæld var suppleret med prøvespilleren Filip Djukic i målet.

Den tidligere ungdomsmålmand i FC København fik lov at vogte målet i 72 minutter, inden han blev afløst af U-19 målmand Oliver Stenderup.
– Vi er ude og kigge efter en målmand, nu da Adrian Kappenberger er taget til Hobro. Derfor ville jeg godt kigge lidt nærmere på Filip, forklarede Christian Lønstrup om Mikkel Bruhns plads på tribunen.

Kreative kanter
Ny var også højrekanten Sebastian Elvang, der spillede sin første kamp siden skiftet fra Skovshoved. Det gjorde han aldeles glimrende og faldt i øjnene med flere kreative indslag. Den 23-årige kreatør var tæt på at få en drømmestart i FCH-trøjen, men måtte se Kevin Stuhr-Ellegaard redde hans ellers glimrende afslutning. Også en fræk frisparkskombination mellem ham og Christian Køhler var ved at give gevinst, men igen var Elfsborgs rutinerede danske keeper og anfører på sin plads.

– Sebastian er en rigtig spændende spiller, kreativ og venstrebenet. Han skal vende sig til niveauet, fysikken og tempoet og holdkammeraterne skal lære ham at kende. Men det så spændende ud, lød det fra Christian Lønstrup.

Den største chance til FC Helsingør tilfaldt dog tilbagevendte Pierre Larsen, der skar ind fra venstre side og ramte stolpen, hvorefter Douglas Ferrreia forsømte at nå frem til returen. I det hele taget var den store brasilianske angriber ikke en af dem, der fik mange plusser. Han lignede ikke en, der havde selvtrænet ret meget i sommerferien.

Det var i det hele taget fra kanterne at FCH fik skabt de fleste chancer og også Frederik Bay virkede veloplagt, mens Jonathan Eriksen i modsatte side ikke fik helt så meget ud af det.

Kedelige forsvarsfejl
Målmand Filip Djukic fik lov at vise sine evner, da han var nært hold reddede en afslutning fra Viktor Prodell. Til gengæld var han uden chance, da svenskerne bragte sig foran efter bare 25 sekunders spil i anden halvleg. Venstrekanten Per Frick fik både lov at afslutte og følge op på riposten og så var FCH bagud.

Midtvejs i anden halvleg fik FCH udlignet, da Daniel Jørgensen stødte et frispark fra Christian Køhler i nettet. Uafgjort havde været fortjent, men i sidste minut koksede den igen i helsingoranernes bageste rækker.

Igen kom opspillet fra svenskernes venstre side og igen var der alt for meget tid og plads til indskiftede Jesper Karlsson, der scorede sejrsmålet.

– Jeg synes vi leverede en rigtig fin kamp, ikke mindst i betragtning af at vi mødte en stærk modstander fra Allsvenskan. Vores første halvleg var rigtig god og vi var især gode på bolden, roste Christian Lønstrup, der forventer mere spil over kanterne i den kommende sæson.

– Jeg forventer at vi kommer til at være mere på bolden og at vores backs kommer længere frem, end vi så i Superligaen. Det er noget vi træner og jeg forventer at de kommer mere i spil, måske især på hjemmebane. Så skal vi have fundet den rigtige nøgle til den sidste tredjedel, hvem vi skal have liggende oppe ved siden af Douglas, sagde Christian Lønstrup.

 

Træningskamp
Fredag d. 29. juni 2018, kl. 15:00 på Helsingør Stadion

FC Helsingør – IF Elfsborg
1-2 (0-0). Tilskuere: 200
0-1 Per Frick (46)
1-1 Daniel Jørgensen (68)
1-2 Jesper Karlsson (89)

FC Helsingør (4-3-3): Filip Djukic ( 72.: Oliver Stenderup) – Jonathan Eriksen (51.: Martin Fisch), Pascal Gregor, Andreas Holm (Anf) (46.: Daniel Jørgensen), Frederik Bay (46.: Mathias Johannsen) – Mikkel Basse, Patrick Olsen, Christian Køhler – Sebastian Elvang (55.: Matheus Leiria), Douglas Ferreira, Pierre Larsen (46.: Adnan Mohammad).
Cheftræner: Christian Lønstrup.

IF Elfsborg (4-1-4-1): Kevin Stuhr Ellegaard (Anf) – Daniel Gustavsson, Ibrahim Dresevic, Joakim Nilsson, Rami Kaib – Robert Gojani – Issam Jebali, Stefan Ishizaki, Simon Olsson, Simon Lundevall – Viktor Prodell
Reserver: David Olsson, Mattias Özgün, Jesper Manns, Jon Jönsson, Gustav Henriksson, Samuel Holmén, Alex Dyer, Jesper Karlsson, Per Frick.
Manager: Jimmy Thelin
 
Advarsel: Daniel Jørgensen, FC Helsingør (76)

Dommer: Benjamin Willaume-Jantzen