FC Helsingør – Herlev 5-1

2. Division Øst, 2. november 2014 på Helsingør Stadion

Det var top mod bund på Helsingør Stadion, da FCH med en ganske komfortabel sejr øgede forspringet i toppen af 2. division.

– Man kan godt se, at der er et par klasser imellem de to hold og det kan ikke diskuteres, at der er forskel på top og bund. Men jeg synes, at vi i perioder fik vist, at vi godt kunne være lidt med.

Der var ingen undskyldninger at finde hos Herlevs anfører Morten Larsen, der søndag måtte erkende, at han og holdkammeraterne havde været oppe imod en klart bedre modstander. Selvom FC Helsingørs sejr først blev rigtig markant på to scoringer i overtiden, så var der ikke på noget tidspunkt rigtig spænding i efterårets sidste kamp på Helsingør Stadion.

FODBOLD: Klaus Lykke (FC Helsingør) fældes af Peter Westlund Sørensen (Herlev) under kampen i 2. Division Øst mellem FC Helsingør og Herlev den 2. november 2014 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch
Herlev havde svært ved at stoppe FCHs offensiv, her er det Peter Westlund Sørensen der tackler Klaus Lykke. Foto: ClausBirchDK.

Dertil var forskellen simpelthen for stor på de to hold og hjemmeholdet havde masser af muligheder undervejs, som gæsternes målmand Jonas Rasmussen gang på gang fik reddet.

Sundbyen måtte stille op med divisionsdebutanten Frederik Mehder i målet, men det blev en meget stille dag på kontoret for den unge keeper. I stedet samlede opmærksomheden sig omkring 20-årige Thomas Ibsen, som FC Helsingør har lejet i AB. Han scorede sit første mål nogensinde i divisionssammenhæng efter bare 9 minutter og var såmænd på pletten igen efter pausen, da han hamrede et indlæg fra Daniel Udsen i nettet.

– Ibsen var lidt i overskud i AB og er en spiller som publikum ofte ikke ligger mærke til. Men han arbejder stenhårdt og er nok den, der er i bedst form. Jeg havde opfordret ham og Lykke til at være mere fremadrettede på hjemmebane. Så det var dejligt at se ham score et par mål, selvom det kræver noget timing, så de ikke tager pladsen fra mine angribere, roste FC Helsingørs cheftræner Christian Lønstrup.

Den hurtige føring gav helsingoranerne et massivt spilovertag, men flere chancer til kantspillerne Anders Holst og Ricki Olsen gav ikke udbytte, før topscorer Martin Koch i sidste minut tog sagen i egen hånd og afdriblede målmand Jonas Rasmussen, inden han scorede til 2-0.

FODBOLD: Martin Koch (FC Helsingør) dribler udenom målmand Jonas Rasmussen (Herlev) og scorer til 2-0 under kampen i 2. Division Øst mellem FC Helsingør og Herlev den 2. november 2014 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch
Martin Koch tager et træk forbi Jonas Rasmussen og bringer FCH foran 2-0, få sekunder før pausefløjtet. Foto: ClausBirchDK.

Herlev havde kun en enkelt god mulighed i første halvleg, hvor Bobby Alm Nilsson måtte agere redningsmand og heade Casper Sørensens afslutning væk på mållinien.

Gæsterne fik ny tro på tingene, da Samir Abdalas halvflugtede i nettet kort efter pausen, men det var reelt også sidste gang, at de havde en afslutning på Helsingør-målet.
– Nu har jeg oplevet et par gange, at vi har været foran 2-0 og så har fået problemet efter en tilfældig scoring til modstanderne. Så vi havde aftalt, at blive ved med at gå op og stresse og så knækker de også lidt over, sagde Lønstrup.

Det kunne være blevet rigtig grimt for gæsterne, der var på hælene i den sidste halve time. Nicklas Skou havde to store chancer, mens Martin Koch sendte bolden på stolpen, ind overtaget gav udbytte i dommerens tillægstid.

FODBOLD: Thomas Ibsen (FC Helsingør) jubler efter sin scoring til 1-0 under kampen i 2. Division Øst mellem FC Helsingør og Herlev den 2. november 2014 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch
Der var nok at glæde sig over for Anders Holst og den dobbelte målscorer Thomas Ibsen. Foto: ClausBirchDK.

Anfører Kasper Enghardt headede en returbold i nettet og selvom Lasse Juul Jensen gjorde et ihærdigt forsøg på at redde på stregen, så dømte Yasin Seker bolden inde.

Minuttet efter gjorde Martin Koch det til 5-1 og satte sig med sin anden scoring samtidig sikkert på divisionens topscorerplads.

Christian Lønstrups mandskab er nu alene i spidsen af 2. division øst og fik den perfekte optakt til næste lørdags brag i Valby Idrætspark, hvor Frem tager imod i en direkte duel om førstepladsen.