FC Helsingør – Halmstads BK 2-1

Træningskamp, 26. marts 2013 i Helsingør Idrætspark

Vinterens endeløse række af træningskampe nærmer sig sin afslutning og meget tyder på, at FC Helsingør er ved at have masterplanen klar til en hektisk forår.

Mandag aften blev det til en 2-1 sejr over Halmstads BK, der stillede med sine Allsvenskan reserver og U21-talenter.

Det blev et opgør hvor svenskerne kom med alt den fysik vi kender dem for og som også gør disse opgør attraktive når formen skal spidses til inden turneringsstarten.

FC Helsingør kom foran allerede efter seks minutters spil, på et straffespark begået mod anfører Kasper Kristensen og sat ind af topscorer Jonathan Nielsen.

Kort efter blev opgøret dog lidt for fysisk, da Bobby Alm Nilsson fik et kraftigt albueslag i ansigtet. Svenskeren måtte udgå med et voldsomt hævet kindben og et stort blåt øje. Forhåbentlig ikke værre end han kan spille i påsken, hvis parterne bliver enige om at fremtiden skal foregå i FC Helsingør-trøjen.

Med Nilsson ude, gik Kasper Kristensen tilbage i det centrale forsvar med Kasper Enghardt, mens Bjarke Jacobsen kom ind på midten. Trods ændringerne stod FC Helsingørs defensiv vanlig stærkt og holdt stand med en sikker Mads Hamberg mellem stængerne. Matthias Andersen og Samuel Agba fik en halvleg hver på venstreback og gjorde det begge glimrende.

Dermed blev det ikke til mange åbne chancer til gæsterne, der retfærdigvis skal tilskrives at de netop var hjemkommet fra træningslejr i Tyrkiet og således kunne have nogen rejsetræthed at slås med også.

Efter pausen kom gæsterne længere frem, men kom ikke tættere på end et reduceringsmål midt i halvlegen.

Med til opgøret hører også, at FC Helsingør fik to scoringer underkendt for offside på en råkold aften, der ikke havde lokket mere end et par håndfulde tilskuere ud til kunstgræsbanen.