FC Helsingør – Fremad Amager 4-1

2. Division Øst, 12. august 2012 på Helsingør Stadion

Når man vinder 4-1 i en kamp, som man måske i bund og grund var heldige med, overhovedet at få de tre point, så burde man være jublende lykkelig. Sådan var det imidlertid ikke helt efter søndagens hjemmekamp mod Fremad Amager, hvor glæden over de tre point naturligvis var stor. Men bekymringen over Kasper Enghardts grimme uheld overskyggede sejrsglæden blandt spillerne, der ikke gik i omklædningsrummet efter kampen.

Der var ingen sejrssang blandt spillerne, der blev siddende på grønsværen efter de 10 minutters tillægstid som dommer Thomas Dahl Strandberg havde lagt til.

Ti minutter der skyldtes det meget ubehagelig uheld der ramte FC Helsingørs 20-årige forsvarstalent Kasper Enghardt. Godt ti minutter efter pausen faldt han akavet efter en nærkampsduel og blev liggende i græsset, mens spillet fortsatte med en stor chance til gæsterne. Sekunder senere opdagede Fremad Amagers anfører Mikkel Christoffersen at den var helt gal med Enghardt og kaldte på øjeblikkelig hjælp fra bænken. Også gæsternes midtbanedynamo Cem Vardar var hurtigt fremme og udfra deres ansigtsudtryk stod det hurtigt klart, at det ikke var en helt almindelig skade vi var vidner til.

Kasper Enghardts knæskal på højre ben var vredet om på siden af benet og ledte tankerne tilbage til EM i 1992, hvor en lignende skade ramte landsholdets Henrik Andersen for øjnene af millioner af tv-seere.

Heldigvis meldte en læge sig hurtigt efter stadionspeakerens efterlysning og hun fik presset knæet på plads, mens Enghardt lå på grønsværen, omgivet af med- og modspillere. Herfra blev han kørt på skadestuen og i FC Helsingør håber man nu det bedste for den tidligere AB’er.

Indtil da havde opgøret ikke adskilt sig fra så mange andre på Helsingør Stadion. Det skulle da lige være, at Fremad Amager var et frisk bekendtskab og kan blive en rigtig modbydelig modstander når de får spillet deres nye mandskab sammen. Især deres omstillingsspil var eminent og gav hjemmeholdet udfordring efter udfordring.
– Jeg synes vi indimellem blev udstillet lidt. De har en rigtig god boldspiller i Mohammed Abdalas og bruger ham rigtig godt. Ham kom vi til at løbe lidt for meget efter, lød det fra FC Helsingørs nybagte landsholdsspiller Daniel Udsen.

Målt i boldbesiddelse var hjemmeholdet således foran på point, men det var gæsterne ganske ligeglade med. De fik hvad de kom efter da et kontraløb i første halvlegs døende sekunder havnede i nettet bag Mads Hamberg. Han reddede i første omgang en afslutning fra Mohammed Azaquoun, men kunne kun parere bolden lige ud til en fremstormende Philip Pedersen.

– Vi skyder os nok lidt i foden, men det er nu engang sådan nogle mål der går i mod os, når vi vælger at spille fodbold på den måde vi gør. Men vi kommer tilbage og viser god moral. Det viser mig, at vi er blevet klogere i mange ting i forhold til sidste sæson, sagde Benny Gall efter kampen.

Han sendte uændret mandskab på banen til anden halvleg og der gik kun otte minutter før der var balance i regnskabet. Den ellers så stærke keeper Martin Johnsen gik skævt af et hjørnespark fra Daniel Udsen og så kunne Morten Juul Hansen heade udligningen i nettet ved bageste stolpe.

Herefter fulgte så Kasper Enghard’s uheld og det tog i nogen grad humøret fra FC Helsingør-spillerne, der måtte optræde i de orange udebanedragter, fordi den nye hjemmebanetrøje endnu ikke er ankommet. Men den er der tilsyneladende mål i, selvom der skulle mere end almindelig hjælp til fra gæsternes forsvar. Anfører Mikkel Christoffersen fik ikke kommunikeret godt med sin keeper og så smuttede Jonathan Nielsen imellem og løftede frækt og flot bolden over Martin Johnsen og i nettet.

Et mål der osede af selvtillid, efter den lange 11’ers hattrick i sæsonpremieren.
– “Lålå” forfølger en bold, der egentlig er færdig. Men han jagter de få procenters mulighed for, at der alligevel vil opstå en chance, sagde Benny Gall om målet der reelt afgjorde kampen.

Helt færdige var Fremad Amager dog først da FC Helsingør scorede til 3-1, efter et opspil hvor gæsterne blev reduceret til kegler på banen. Et helt utroligt opspil i højre side, afsluttende med Anders Holst fine aflevering til Peter Benjaminsen. Et mål som videomand Lennart Jørgensen lovede at smide ud på YouTube. Vi glæder os til at se det igen!

Anders Holst kronede en stor anden halvleg da han huggede bolden i nettet kort før slutfløjtet til de urimeligt store sejrscifre 4-1. Dermed nåede FC Helsingør 10 mål i bare to kampe, endda med et hold hvor mål var en efterlyst mangelvare i sommerens træningskampe. Inden træerne så vokser ind i himmelen, skal vi bare lige huske på, at FC Helsingør IKKE var 6 mål bedre end HIK og absolut ikke 3 mål bedre end Fremad Amager.

– De vi gik ind i de sidste ti minutter, sad vi og tænkte, hvad gør vi. Det var svært at se, hvilken vej kampen vendte. Vores centrale folk var meget trætte, ikke mindst fordi vi kun lå med to på midten mod deres tre-mands opstilling. Vi forsøgte at smide lidt energi ind med Jonas Kallehauges indskiftning og havde så heldet, da deres forsvar laver en kæmpe fejl, erkendte Helsingørs træner Benny Gall.