FC Helsingør – Fremad Amager 0-3

DBU Pokalen 1.rd, 13. august 2014 på Helsingør Stadion

Der var lagt op til en klassisk pokalkamp, mod en af dansk fodbolds hæderkronede klubber. Endda med den tvist, at der var mulighed for at vurdere stykeforholdet mellem to af 2. divisions potentielle oprykningskandidater.

Men sådan kom det langt fra til at gå. FC Helsingørs cheftræner Christian Lønstrup havde taget udviklingsbrillerne på og valgte at give et stort antal spillere fra klubbens U19 og U17 hold en workout af de mere seriøse.

En beslutning der, i hvert fald på papiret, forvandlede det annoncerede “pokaldrama” til en højest ulige kamp, mod et Fremad Amager hold, hvor Cheftræner John “Faxe” Jensen kun havde ændret på tre pladser i forhold til amagerkanernes premieresejr i Nykøbing få dage forinden.

FODBOLD: Christian Pihl (FC Helsingør) under kampen i DBU Pokalen mellem FC Helsingør og Fremad Amager den 13. august 2014 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch.
Den kun 16-årige Christian Pihl fra U17-holdet startede på højre midtbane i en stærkt forynget FCH-opstilling. Foto: ClausBirchDK.

Det affødte nogen utilfredshed på tribunerne og holdudtagelsen kom i høj grad til at overskygge begivenhederne på banen. En kritik som Lønstrup dog ikke umiddelbart ville tage til sig.

– Nej, jeg synes ikke, at jeg tager røven på folk. Jeg er nødt til at kigge på truppen, udover de bedste 14. Selv glædede jeg mig faktisk endnu mere til kampen end normalt og jeg synes så absolut, at de unge bestod prøven, sagde Lønstrup efter opgøret og henviste også til, at FCH de tidligere år, notorisk har leveret dårlige præstationer i ligaen efter midtugens pokalkampe.

– Jeg gider ikke spille smart og så risikere skader og træthed. Vi møder BSV på lørdag og skal være helt klar. Kommer vi frem til foråret og lige står og mangler tre points til sidst, er der nok heller ikke nogle, der vil takke os for, at have stillet stærkeste hold i pokalen, sagde FCH-bossen.

Lønstrup kunne til gengæld glæde sig over, at hans markant foryngede hold – med hele 6 debutanter – faktisk leverede en rigtig god præstation, mod et særdeles rutineret Fremad Amager-hold. Med kun 16-årige Christian Pihl som holdets benjamin, kæmpede de unge spillere forbilledligt og tilspillede sig faktisk de største chancer i første halvleg.

FODBOLD: Mahmoud Badran (FC Helsingør) i hovedstødsduel under kampen i DBU Pokalen mellem FC Helsingør og Fremad Amager den 13. august 2014 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch.
Mahmoud Badran var en af i alt 6 debutanter på FCH-holdet og den 17-årige angriber gjorde det fornemt som spidsangriber. Foto: ClausBirchDK.

Efter en relativ jævnbyrdig start, var det nemlig FCH der først fik styr på spillet og det gav tre rigtige gode chancer i halvlegens sidste kvarter. Først fik 17-årige Mahmoud Badran afsluttet efter godt opspil af Christian Pihl og få minutter efter fik 18-årige Jonathan Petersen måske halvlegens største chance.

Han rykkede godt ind i feltet, men fik overplaceret sit skud i duellen med gæsternes rutinerede keeper Kim Drejs. Også tilbagevendte Martin Junior Christensen fik muligheden lige inden pausen, men den offensive back fik sendt bolden over mål.

Målløst ved pausen skulle Fremad Amager således være mest tilfredse med og cheftræner John “Faxe” Jensen var da heller ikke ubetinget tilfreds.
– Jeg synes det var en lige første halvleg, hvor vi får lov at arbejde hårdt. Jeg sagde til mine spillere i pausen, at de måtte få bedre fat i midtbanen, så vi fik til spillet os nogle flere chancer, sagde han efter kampen.

FODBOLD: Jonathan Petersen (FC Helsingør) i kamp om bolden med Cem Vardar (Fremad Amager) under kampen i DBU Pokalen mellem FC Helsingør og Fremad Amager den 13. august 2014 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch.
Den centrale midtbanespiller Jonathan Petersen var med sine tre førsteholdskampe én af de mere rutinerede på en aften, hvor den 18-årige FCH’er blev kåret til Man-of-the-Match. Foto: ClausBirchDK.

Den opsang lykkedes og da Lønstrups unge efterhånden løb sig døde i gæsternes kombinationer, blev overtaget til gæsterne mere og mere markant.

Det gav tre scoringer i situationer, hvor de lyseblå ikke så alt for heldige ud.  Jasin Khayat fik lov at rykke sig fri i FCHs højre side og uhindret kanonere bolden op i nettaget efter syv minutters spil.

Midt i halvlegen øgede Sebastian Krogdahl til 2-0, efter at indskiftede Rune Friis i første omgang havde fået sin afslutning blokeret.

Og i sidste minut kunne Krogdahl så kalde sig dobbelt målscorer, efter et noget klodset straffespark begået af Mikkel Ketelsen.

Indimellem var der såmænd chancer til meget mere, men Frederik Mehder i FC Helsingør-målet viste klasseredninger og demonstrerede, at FCH har fået en meget stærk reservekeeper i den tidligere Frem’er.

Sejren til Fremad Amager kan der ikke sættes en finger på, men styrkeforholdet mellem de to klubber fik man aldrig nogen afklaring på. Det var da heller ikke meget John “Faxe” Jensen fik med sig hjem på den konto.
– Nej, jeg tror sgu ikke jeg blev så meget klogere på Helsingør, grinede den tidligere europamester.