FC Helsingør – AB 5-2

Træningskamp, 28. januar 2022 på Helsingør Stadion

Kristoffer Munksgaard skulle bruge mindre end en halv time på at score sit første mål for FCH. Foto: Claus Birch.

Kristoffer Munksgaard var for første gang i aktion for FC Helsingør og scorede kampens sidste mål, da AB blev besejret 5-2 i fredagens træningskamp. Nu venter 10 dages træningslejr i Tyrkiet.

Cheftræner Morten Eskesen måtte igen se bort fra Kasper Enghardt, der har været ramt af Corona, ligesom Elijah Just og Callum McCowatt er afsted med New Zealand. Til gengæld var nytilkomne Kristoffer Munksgaard for første gang i kamptruppen, der igen var suppleret med en håndfuld U19-spillere. Den seneste signing, Jacob Schoop, befinder sig i Tyrkiet med Vejle BK og støder først til FCH-truppen søndag.

Hos AB havde assistenttræner Stefan Payberg Larsen fået ansvaret for holdet, som barselsvikar for cheftræner Patrick Birch Braune. Han stillede med et hold, der blandt andre talte den tidligere FCH-spiller Emil Wass.

Det var gæsterne fra AB der slap bedst fra start og testede Hjalte Petersen med et par giftige afslutninger. Det gav bonus efter bare fem minutter, hvor Mathias Kisum afsluttede ved forreste stolpe.

Den scoring vækkede tilsyneladende FC Helsingør, der overtog spillet og fik udlignet ved Nicklas Mouritsen. Midt i halvlegen blev det 2-1 da anfører Nikolaj Hansen headede i nettet efter et hjørnespark og ti minutter senere gjorde Frederik Bay det til 3-1, da han med en flot afslutning sendte bolden ind i målhjørnet.

FCH kunne have øget yderligere, med Oliver Drost afsluttede lige forbi, efter at have afdriblet et par mand i feltet.

Et kvarter efter pausen sendte Morten Eskesen de første reserver på banen og Kristoffer Munksgaard kom ind til sin første – omend uoffficielle – optræden i FCH-trøjen.

Med et kvarter tilbage kom AB tilbage i opgøret, da akademikerne fik tilkendt et straffespark, begået af Philip Rejnhold. Tættere på kom gæsterne dog ikke, for FCH tog teten med et par af de indskiftede U19-spillere i hovedrollerne.

Først scorede Khalid Al-Ali et flot mål på hovestød og få minutter efter serverede venstrekanten Bünyamin Topal et flot fladt indlæg til Kristoffer Munksgaard, der således skulle bruge mindre end en halv time på at score sit første mål for FC Helsingør.

Morten Eskesen fik set det han ville.
– Vi fik prøvet flere taktiske ting af, med to forskellige holdopstillinger i løbet af kampen og jeg synes det gik rigtig godt med det. Det var en god træningskamp for os, hvor vi igen får fordelt minutterne til mange forskellige spillere, og vi undgik skader som også er vigtigt. Så alt i alt en god træningskamp, hvor koncentrationen var høj fra start til slut.

Gæsternes træner Stefan Payberg var også tilfreds, trods nederlaget.
– Vi gik højt på Helsingør og lykkedes langt hen ad vejen. Det var en hårdere modstander end vi er vant til, men vi kommer foran og har også et skud på overliggeren, hvor vi kunne være kommet yderligere foran. Vi ligger og stresser dem lidt, og spiller på vores præmis. Men i vores egen boldomgang havde vi lidt større kvaler, fordi Helsingør også går højt på os. Det er positivt, at vi kun i perioder bliver trykket ned, og at vi kan spille en kamp i højt tempo. Så langt hen ad vejen er vi meget tilfredse, men vi er også ved at være der, hvor vi nu skal lære af fejlene, hvis vi skal måle os med hold, der er bedre, sagde han til klubbens hjemmeside.

FC Helsingør drager søndag til Tyrkiet, på træningslejr frem til den 10. februar. Derefter venter en enkel træningskamp – mod Helsingborgs IF – inden NordicBet Liga starten mod Nykøbing FC den 25. februar.

Matchfacts
Fredag den 28. januar 2022 kl. 19 på Helsingør Stadion
FC Helsingør – AB (2. Division)
5-2 (3-1). Tilskuere: 0 (Der var ikke adgang for tilskuere)
0-1 Mathias Kisum (5)
1-1 Nicklas Mouritsen (18)
2-1 Nikolaj Hansen (24)
3-1 Frederik Bay (35)
3-2 Emil Mygind (73, Straffespark)
4-2 Khalid Al-Ali (83)
5-2 Kristoffer Munksgaard (84)

FC Helsingør (4-2-3-1): Hjalte Petersen – Mikkel Knudsen (71.: Bünyamin Topal, U19) , Nicolai Geertsen (75.: Brandon Onkony), Nikolaj Hansen (Anf)(60.: Philip Rejnhold), Nicklas Mouritsen – Frederik Juul Christensen, Daniel Norouzi – Frederik Bay (71.: Khalid Al-Ali, U19), Liam Jordan (60.: Alexander Lyng), Oliver Drost (75.: Ramesh Delsouz, U19) – Tonni Adamsen (60.: Kristoffer Munksgaard).
Ikke benyttet: Hjalte Dalsgaard, U19 (M), Lucas Meibom, U19).
Cheftræner: Morten Eskesen

AB (4-3-3): Max Rundqvist (46.: Jonathan Fischer) – Daniel Dara, Rasmus Møller, Anton Pedersen, Albert Nørager – Silas Trier Madsen, Emil Wass, Alessio Alicino – Mathias Kisum, Frederik Christensen, Christoffer Thrane.
Indskiftede reserver i 2. halvleg: Lucas Koch, Simon Holden, Jonathan Dahl Bagger, Malthe Frost Pedersen, Alex Loughlan, Emil Mygind.
Ikke benyttet: Christian Espensen Troelsen
Vikarierende cheftræner: Stefan Payberg Larsen

Dommer: Philip Gojko Pilipovic