FC Fredericia – FC Helsingør 2-2

Bet25 Liga, 15. november 2015 på Monjasa Park

Trods fraværet af en håndfuld stamspillere, kunne FCH returnere fra Fredericia med endnu et point til samlingen. Det blev resultatet af en intens kamp, der i modsætning til det første opgør mellem de to klubber, bød på adskillige målchancer i begge ender.

Som erstatning for en sygdomsramt Mikkel Bruhn, havde Aris Vaporakis fået pladsen mellem stængerne og det slap den debuterende keeper flot fra. På backpladserne var der afbud fra Mads Aaquist og Mikkel Knudstrup, mens også en skadet André Riel måtte sidde over.

Også hjemmeholdet havde været en tur blandt reserverne for at stille hold, omend det kun var keeper Jakob Køhler der måtte vikariere for landsholdsindkaldte Jeppe Højbjerg. Det gjorde Fredericia-keeperen dog også fremragende og de to målmænd kunne passende dele æren for, at det ikke blev 5-5 denne novemberdag i det østjyske.

Hjemmeholdet bragte sig foran midt i første halvleg, da Nicholas Gotfredsen scorede til pausestillingen 1-0. Et lidt misvisende billede af de første 45 minutter, hvor FCH overraskende dikterede det meste af spillet.

Det gav udbytte ti minutter efter theen, da Martin Koch sendte bolden i nettet på et fladt indlæg. Kort efter var Koch’en tæt på at blive dobbelt målscorer, men hans hovedstød på undersiden af overliggeren nåede ikke ind over stregen.

I stedet genskabte Gotfredsen føringen for FC Fredericia midt i halvlegen. Det holdt dog ikke længe, da Matej Podstavek faldt i eget felt og tog bolden med hånden. Straffesparket udnyttede Ricki Olsen sikkert og i slutningen af kampen var midtbanespilleren tæt på at sikre FCH sejren.

Med det ene point har FCH nu fået udbytte af de seneste tre kampe på jysk muld og indsatsen begejstrede cheftræner Christian Lønstrup.
– Det er noget af det bedste vi har spillet, selvom der manglede mange fra truppen. Faktisk er det vildt, at vi ikke vinder, mente FCH-træneren.