Elite 3000 Helsingør – Frem Sakskøbing 5-0

Kvalifikationsrækken, 21. august 2005 på Helsingør Stadion

Elmander, Berglund, Norell –  velklingende svenske navne i dansk fodbold. Men mens de to førstnævnte soler sig i superligaens spotlys, så er det anderledes ydmyge arenaer der tager imod 22-årige Patrik Norell. Den energiske angriber frister en tilværelse hos Helsingør i kvalifikationsrækken. Endnu, i hvert fald. For hvis den unge svensker fortsætter den stil, han har indledt efteråret med, kan det bliver svært for de ambitiøse nordsjællænderne at holde på deres guldfugl.

Gårsdagens opgør gav yderligere tre mål på kontoen hos Norell, der i efterårets tre kampe er noteret for en håndfuld scoringer og lige så mange assists Den fysisk stærke spiller kom til Helsingør for halvandet år siden, og har imponeret med fightervilje og et stort løbepensum.

– Det har altid været min måde at spille på, og nu er målene også begyndt at komme her i Helsingør. Foråret var svært, fordi vi var bundhold, men takket være hele holdet, får jeg nu flere bolde at arbejde med.

Trods succesen har Norell ingen ambitioner om at vende hjem til Sverige:

– Nej, jeg har det så utrolig godt i Helsingør. Træningen udvikler mig meget, og de tilbud jeg har fået fra svenske 2. divisionsklubber frister mig ikke. Så hellere fortsætte som amatør i Danmark.

Norell fik sin fodboldopdragelse i Helsingborg IF, men fik ingen lærlingekontrakt efter endt juniortid. Drømmene om et liv i fodbold, har han dog stadig:

– Det ville være en drøm for mig, at få tilbudt en kontrakt i Danmark. Det er dog ikke noget jeg går og  planlægger. Jeg vil fortsætte med at score mål for Helsingør, så bliver jeg måske opdaget en dag.

Én af de klubber der har opdaget den svenske angriber, er i hvert fald Frem Sakskøbing. Gæsterne blev sendt hjem med et sviende nederlag, efter en kamp hvor de kun holdt kadencen i en halv time. Så overtog Norell og kompagni kommandoen, og udnyttede at Helsingør fik alt for meget plads på midtbanen. Sakskøbing fik aldrig bremset de fremadrettede Bjørn Holm, Daniel Husen og Thomas Ryttov, der ofte havde adskillige spilmuligheder.

De tre svenske scoringer kom efter flot pasningsspil gennem gæsternes centrale forsvar, og indimellem headede forsvarsspilleren Marc Kraft Helsingør på 2-0. Dagens flotteste scoring stod Thomas Ryttov dog for, da han elegant loppede bolden over Sakskøbings målmand Lars Justesen, efter en snedig indenomsaflevering fra Norell.

Hos gæsterne gjorde en enkelt spiller sig bemærket i den kvælende varme. Den tidligere Hornbæk- og Helsingørspiller Patrick Petersen udgjorde en regulær énmandshær for Sakskøbing, og havde to flotte afslutninger på træværket.

Med sejren er Helsingør på rækkens førsteplads, men holdets evner skal ikke vurderes på baggrund af søndagens kamp. Dertil var gæsterne ganske enkelt for svage.

 

Kvalifikationsrækken, pulje 1, 3. runde
Søndag d. 21. august 2005, kl. 13.00 på Helsingør Stadion
Elite 3000 Helsingør – Frem Sakskøbing
5-0 (2-0). Tilskuere: 168
1-0 Patrik Norell (36)
2-0 Marc Kraft (42)
3-0 Thomas Ryttov (49)
4-0 Patrik Norell (52)
5-0 Patrik Norell (68)

Elite 3000 Helsingør (4-5-1): Michael Skjold Hansen (Anf) – Daniel Husen (72.: Mikkel Parby), Nicklas Eggert, Jacob Ryttov, Marc Kraft – Thomas Ryttov, Bjørn Holm, Stefan Ellehammer (60.: Mikkel Friis Sørensen), Christoffer Thaysen (69.: Christian Poulsen) – Brian Madsen, Patrik Norell.
Cheftræner: Flemming Pedersen.

Frem Sakskøbing (4-4-2): Lars Justesen – Henrik Petersen (60.: Kennet Nordstrøm), Jacob Brandt, Michael Jensen, Nicklas Poulsen (68.: Søren Blanner) – Benjamin Rasmussen (68.: Anders Baltzer), Anders Sørensen, Dennis Olsen, Bonny Rasmussen – Troels Nilsson, Patrick Petersen.
Spillende træner: Kennet Nordstrøm

Advarsler: Ingen

Dommer: Ole Høpfner