Direktør forlader FC Helsingør

Michael Malmquist stopper efter ét år på posten

Efter kun et års ansættelse som direktør i FC Helsingør, har den tidligere divisionsspiller Michael Malmquist valgt at forlade sin stilling. Det sker midt i en succesfuld periode for FC Helsingør, hvor klubben ligger på en 2. plads i 2. Division Øst, er blevet godkendt som kontraktklub og har fået yderligere to af kommunens klubber med i overbygningssamarbejdet.

Der er da heller ikke tale om utilfredshed fra direktørens side, men en erkendelse af, at hans interesseområder som direktør går i en lidt anden retning end klubbens stadig stigende fokus på økonomien.
– Som Finn Moseholm (bestyrelsesformand, red.) sagde i Helsingør Dagblad nytårsaften, så handler det kommende års arbejde for ledelsen stort set kun om at skaffe den fornødne økonomi. Det er ikke det jeg vil. Jeg vil fodbold og talentudvikling, og derfor var opsigelsen den eneste rigtige udgang, siger Michael Malmquist, i et interview med Helsingør Dagblad.

Michael Malmquist blev ansat i stillingen for godt et år siden og har i den forløbne periode arbejdet på den organisatoriske del af FC Helsingør. I sommeren 2012 blev Jonas Kyhl ansat som sportschef for ungdomsholdene, senere er både Frem Hellebæk og Hornbæk IF blev en del af FC Helsingør-samarbejdet og endelig fik FC Helsingør sidste sommer DBU’s blå stempel til at indgå kontrakter. En godkendelse som man dog endnu ikke har benyttet sig af.

Den afgående sportschef forlader også de tre bestyrelser han sad i og vil fremover koncentrere sig om sit eget marketingfirma.
– Jeg har mit hjerte i den klub, og derfor er det ekstra svært at sige farvel. Nu er det tid til noget andet, og jeg vil stadig gerne fodbolden, men mit eget firma skal også have noget opmærksomhed nu, siger Michael Malmquist til Helsingør Dagblad.

Det er endnu uvist om FC Helsingør vælger at genbesætte stillingen eller istedet vil benytte lejligheden til at vurdere klubbens organisation.