Daniel Jespersen erklæret fodboldinvalid

Knæskade koster karrieren som 20-årig

Efter en længere skadesperiode, har FC Helsingørs keeper Daniel Jespersen besluttet at stoppe sin fodboldkarriere. Dermed er det slut, før det næsten er begyndt, for den kun 20-årige målmand, der kom til FCH i januar 2016 fra FC København.

FODBOLD: Daniel Jespersen (FC Helsingør) med greb om bolden under kampen i DBU Pokalen 2. runde mellem Fredensborg BI og FC Helsingør 31. august 2016 på Fredensborg Stadion. Foto: Claus Birch
Daniel Jespersen med greb om bolden under kampen i DBU Pokalen 2. runde mellem Fredensborg BI og FC Helsingør 31. august 2016 på Fredensborg Stadion. Foto: Claus Birch

– Dagen i dag er en trist dag for alle i FC Helsingørs organisation. Vi har desværre måttet sande, at man ikke altid selv kan bestemme, hvornår ens fodboldkarriere må stoppe. Og for vores kun 20-årige målmand, Daniel Jespersen, er afgørelsen truffet for ham i en alt for tidlig alder, skriver FCH i en pressemeddelelse.

Daniel Jespersen kom i september galt afsted på træningsbanen og med en ødelagt menisk og korsbånd, er han af lægerne blevet erklæret for idrætsinvalid. Det betyder, at han har været tvunget til at indstille karrieren med omgående virkning.

Daniel Jespersen nåede to 1. divisionskampe samt 2 pokalkampe. Derudover deltog han i marts med klubbens U19 hold i den internationale U20 turnering Viareggio Cup i Italien.

– Det er med et tungt tungt hjerte, at vi i klubben har måttet sande, at Daniels knæ desværre ikke kan holde til at spille fodbold mere. Daniel har taget os alle med storm og er en fantastisk person, som altid spreder godt humør i klubben. Han er et mønster eksempel på en seriøs og dedikeret fodboldspiller og der er ingen tvivl om, at der er mange unge spillere, der kan lære af Daniels seriøsitet og dedikation. Daniel vil blive savnet i klubben og jeg kan kun ønske ham alt det bedste fremover. Jeg er sikker på, at han med sin fantastiske indstilling og livssyn, nok skal få succes i livet uden for fodboldbanerne. Det fortjener han, siger FC Helsingørs direktør Janus Kyhl.

Daniel Jespersens skade skaber en prekær målmandssituation for FCH, der netop har måtte erkende, at Mikkel Bruhn også er færdig for resten af efteråret. Det betyder, at klubben netop nu kun har Aris Vaporakis som seniorkeeper og i vinterpausen skal ud og supplere på posten.