Christiania SC – FC Helsingør 2-6

DBU Pokalen 1. runde, 16. august 2016 i Kløvermarken

Fodbolden kom tilbage til græsrødderne, da FC Helsingør gæstede Kløvermarken og fristadens stolthed Christiania SC. Et feststemt publikum sørgede for perfekte rammer omkring pokalkampen og på grønsværen gav de undertippede serie 1 spillere alt hvad de havde og lidt til.

Martin Koch scorede hattrick for anden gang i sin FCH-karriere og har nu scoret 28 gange for de lyseblå.

FC Helsingørs cheftræner valgte som i tidligere sæsoners pokalkampe at teste sine marginalspillere og dermed var der kun én genganger fra torsdagens 1. divisionskamp i Vejle. Det betød dog ikke, at gæsterne tog let på opgøret, med navne som Ricki Olsen, Martin Koch og Jonathan Nielsen i startelleveren, der alle skulle i gang efter skader.

Gæsterne satte sig på opgøret fra start og det lignede en meget lang aften for hjemmeholdet, da Martin Koch efter bare fem minutter strakte sig og sparkede en retur i nettet. Især i helsingoranernes højre side havde Christiania fået hænderne fulde, med en Johannes Ritter i en meget offensiv rolle. De overlevede dog et tidligt bombardement og benyttede enhver lejlighed til at få trukket tempoet ud af opgøret.

FODBOLD: Alexander Fioretos (FC Helsing¿r) presses af Philip S¿kj¾r (CSC) under kampen i DBU Pokalen 1. runde mellem Christiania SC og FC Helsing¿r den 16. august 2016 i Kl¿vermarken, K¿benhavn. Foto: Claus Birch
Alexander Fioretos debuterede for FCH i en central midtbanerolle. Foto: Claus Birch

Det gav en nærmest sensationel udligning da Victor Reyes sparkede et hjørnespark direkte i nettet og håb til både hjemmeholdet og en meget engageret stadionspeaker. En situation hvor FC Helsingørs forsvar så temmelig skidt ud, præcis som ved reduceringen efter pausen.
– Det er imponerende, at vi kan lukke to mål ind mod sådan et hold, men sådan vil det være at stille med unge spillere og her har vi råd til, at de kan lave fejl, konstaterede Christian Lønstrup.

Opgøret bød på to FCH-debutanter i Alexander Fioretos og indskiftede Felix Silveira Brun.

Han kunne med tilfredshed konstatere, at sidste års topscorer Martin Koch var tilbage i fuldt vigør og kronede 90 minutter med tre scoringer. Det var angriberens første start efter en infektion i benet og målene gjorde godt for selvtilliden.
– Mål er mål og selvom det var på en lidt billig baggrund, så banker det noget selvtillid i kroppen. Jeg håber ihvertfald at være i spil til en plads på søndag mod FC Roskilde, lød det fra en glad målscorer.

FODBOLD: under kampen i DBU Pokalen 1. runde mellem Christiania SC og FC Helsing¿r den 16. august 2016 i Kl¿vermarken, K¿benhavn. Foto: Claus Birch
19-årige Felix Silveira Brun blev skiftet ind til sin debut og nåede at komme på måltavlen med scoringen til 6-2 i overtiden. Foto: Claus Birch

Hos FCH var der også comeback til Jonathan Nielsen, der spillede sin første officielle kamp efter halvandet års skade og jublede ekstra højt, da han omkring den halve time sendte en returbold i nettet. Efter pausen gav Lønstrup debut til den unge offensivspiller Felix Silveira Brun, der takkede for tilliden ved at score kampens sidste mål i overtiden.

FC Helsingør kan nu se frem mod et nordsjællandsk pokalbrag mod Fredensborg.