Brøndby IF – FC Helsingør 2-1

Reserveligaen, 12. februar 2018 på Brøndby Stadion

Felipe Tontini scorede sit første mål for FC Helsingør, da han flot udlignede til 1-1 mod Brøndby i dagens udekamp i Reserveligaen. Foto: Claus Birch.

FC Helsingør måtte se sig besejret 2-1, da reserverne mandag eftermiddag tog hul på programmet i forårets Reserveliga. På en vindblæst bane bag Brøndby Stadion tog de blå/gule en 2-1 sejr på en sen scoring af Jan Kliment. En fortjent sejr, men et opgør som FCH langt hen ad vejen havde en fin aktie i. Især forsvarsmæssigt viste Lønstrups tropper en vis substans, mens der var længere mellem de rigtig farlige situationer foran hjemmeholdets tyske keeper Benjamin Bellot.

Christian Lønstrup havde valgt en rutineret tre-back kæde med Ricki Olsen, Daniel Jørgensen og Martin Fisch, med et par hurtige kanter i Adnan Mohammad og Frederik Roepstorff. En midtbane med Patrick Olsen, Anders Holst og brasilianske Felipe Tontini understregede, at det var et af de stærkeste hold FCH hidtil har sendt i aktion i Reserveligaen.

Især Patrick Olsen spillede en stor kamp og der kan ikke være meget tvivl om, at han er tilbage på superligaholdet på søndag, efter den karantænedag der kostede ham premiereopgøret i Odense.

Med adskillige velkendte navne på holdkortet, var det ikke overraskende Brøndby der var mest på bolden. Det gav tidlige chancer til både Kevin Mensah og tjekkiske Jan Kliment, men Adrian Kappenberger leverede mange gode redninger i målet.

Adrian Kappenberger havde mange fremragende redninger i opgøret i Brøndby. Foto: Claus Birch.

Desværre kom FCH-keeperen lidt på mellemhånd fem minutter før pausen, hvor Jan Kliment nåede først på en højt løftet bold og fik den prikket forbi Kappenberger til en fortjent Brøndby-føring.

I modsatte ende havde FCH svært ved at slå kapital af de indlæg der kom fra især Adnan Mohammad, men alligevel lykkedes det at få udlignet inden pausefløjtet. Her viste Felipe Tontini klassen, da han trak fra Brøndby-forsvaret og hamrede bolden i nettet med højrebenet. Et flot mål som brasilianere tydeligvis var meget glad for.

Christian Lønstrup sendte fra anden halvlegs start den 18-årige U19-spiller Emil Wass på banen i stedet for Anders Holst, der fik lov at holde fyraften. Wass er netop kommet til FCH fra Lyngby og er lillebror til Celta Vigo-spilleren og den tidligere landsholdsspiller Daniel Wass. En energisk indsats fra den unge mand, der dog skal vænne sig til tempoet.

Det meste af anden halvleg var en kopi af de første 45 minutter, med bolden på Brøndby-fødder. Der blev dog vist mere fremadrettet fra FCH, der konstant truede hjemmeholdet på omstillinger. Igen var Adnan Mohammad den største trussel på kanten, mens Brøndby fik lukket ned på midtbanen for Tontini, der ikke havde held med sine afslutninger udefra.

Adrian Kappenberger blev FCHs redningsmand et par gange, men fem minutter før tid lykkedes det Jan Kliment at snige sejrsmålet ind ved nærmeste stolpe.

– Det var godt at få set de spillere, som ikke kom i kamp mod OB. Overordnet set synes jeg vi spillede en god forsvarskamp, mod en stærk modstander, sagde Christian Lønstrup.

Cheftræneren havde især roser til Patrick Olsen, mens også en god indsats fra forsvarsklippen Daniel Jørgensen samt Tontini og Adnan Mohammad blev noteret hos FCH-bossen.

FC Helsingør havde yderligere to spillere med fra U19-holdet, Nikolai Have og Buster Berg Ellemand, uden at de kom i kamp.

18-årige Emil Wass blev sendt på banen fra anden halvlegs start. Foto: Claus Birch.

Reserveligaen, 1. runde
Mandag d. 12. februar 2018, kl. 14 på Brøndby Stadion, bane 1.

Brøndby IF – FC Helsingør
2-1 (1-1). Tilskuere: 50
1-0 Jan Kliment (40)
1-1 Felipe Tontini (45)
2-1 Jan Kliment (84)

Brøndby IF (4-1-2-1-2): Benjamin Bellot – Christian Enemark, Paulus Arajuuri (Anf), Joel Kabongo, Svenn Crone – Lasse Vigen Christensen – Morten Frendrup, Filip Blazek – Agust Hlynsson – Kevin Mensah, Jan Kliment.
Indskiftede reserver: Frederik Tønsberg, Peter Bjur, Mileta Rajovic, Jonas Madsen, Jonas Madsen, Jesper Lindstrøm.
Ikke benyttet: Viktor Anker (M)
Cheftræner: Martin Retov.

FC Helsingør (3-4-1-2): Adrian Kappenberger – Ricki Olsen, Daniel Jørgensen, Martin Fisch – Frederik Roepstorff, Anders Holst (46.: Emil Wass), Patrick Olsen (Anf), Adnan Mohammad – Felipe Tontini – Daniel Stückler, Melvin Frithzell.
Ikke benyttet: Nikolai Have, Buster Berg Ellemand.
Cheftræner: Christian Lønstrup

Advarsler: Jonas Madsen (74), Brøndby.

Dommer: Anders Skjødt Voergaard

GemGem

GemGem