Boysen skal Back to Business

En karriere i rutchebanen skal tilbage på sporet for 29-årige David Boysen

David Boysen afslutter forbi Kristoffer Pallesen under kampen i ALKA Superligaen mellem Brøndby IF og Viborg FF den 23. maj 2016 på Brøndby Stadion. Foto: Claus Birch

FC Helsingør præsenterede i dag den 29-årige angriber David Boysen. En potential stærk tilgang til truppen, men også en spiller der har haft en turbulent karriere og nu håber på spilletid og fokus på præstationen på grønsværen.

Meget kan man sige om FC Helsingørs seneste tilgang og meget er skrevet de seneste år, hvor 8 klubskifter siden 2016 fortæller alt om en spiller, der har haft svært ved at finde fodfæste. Nu håber både han og FCHs sportslige ledelse, at Helsingør kan blive stedet hvor en dygtig fodboldspiller kan få kickstartet karrieren.

– Vi har i Helsingør aldrig været bange for at give folk en chance, og vi har ofte bevist før, at vi er et sted hvor spillere kan finde ro til at finde den bedste udgave af sig selv. Og i den her situation, har David jo også givet os en chance for at vise hvad vi kan. Jeg er helt sikker på, at David vil blive en stor profil for os, siger sportslig ansvarlige Brian Gellert til klubbens hjemmeside.

FAKTA
David Boysen (f. 30.04.1991)
Position: Angriber, Offensiv kant
Klubber (ungdom): Herlev IF, AB
Klubber (senior): AB, Lyngby BK, Viborg FF, Brøndby IF, Roda JC (Holland), Beitar Jerusalem (Israel), IF Elfsborg (Sverige), Helsingborgs IF (Sverige), Ness Siona (Israel), Hapoel Nof Hagalil (Israel), FC Helsingør
Kampe / Mål for FCH: 0 / 0
Landskampe: Danmark U20 (4 kp), U19 (23 kp), U17 (16 kp), U16 (2 kp) fra 2007-11

Karriere i den store rutchebane
Som ungdomsspiller i AB fik han ikke færre en 45 kampe på de danske ungdomslandshold og siden fulgte en Superligakarriere i Lyngby Boldklub, Viborg FF og Brøndby IF. Herfra blev han i juli 2016 solgt for 2,3 mio DKK til Roda JC i den hollandske Æresdivision. Opholdet i Holland blev ingen succes for Boysen, hvor en meget defensiv spillestil ikke var noget der imponerede danskeren. Det tog han konsekvensen af og fik ophævet sin kontrakt.
– Grunden til at jeg tog til Roda var, at jeg skulle tage et skridt videre, og jeg er ikke sikker på, at det skridt ville blive særlig stort, hvis det fortsatte som hidtil. Jeg tænkte, at jo hurtigere jeg kunne komme til et hold, som spiller, som jeg gerne vil spille, jo bedre ville det være. For mig er det fuldstændig underordnet, hvad Hr. og Fru Danmark tænker om, at jeg skifter klub efter seks måneder. Det gør mig ikke noget, sagde David Boysen dengang til bold.dk.

David Boysen under kampen i ALKA Superligaen mellem Lyngby Boldklub og FC Helsingør den 10. september 2017 på Lyngby Stadion. Foto: Claus Birch

Boysen vendte hjem til Lyngby Boldklub i 2017 og det blev en klar succes for kantspilleren. I en historisk god sæson for De Kongeblå var han med til at sikre bronzemedaljer og et europæisk eventyr. Ialt er han noteret for 159 kampe, 41 mål og 29 assists i Lyngby-trøjen.

Herfra gik turen igen til udlandet, med ophold i israelsk og svensk fodbold, for spilleren, der har israelsk far. Men det har knebet gevaldigt med at finde fodfæste i de mange klubber, hvor det alle steder kun er blevet til halvårlige ophold. Senest blev et ophold hos Hapoel Nof Hagalil i den næstbedste israelske række afbrudt efter problemer med blandt andet lønnen og Boysen besluttede at kigge efter en dansk klub.

– Jeg trænger til ro og at finde tilbage til mit topniveau. Lige nu træner jeg thaiboksning og individuel træning for at smadre min krop igennem på samme måde som ved klubtræning. Jeg har mine tanker, idéer og håb om, at danske klubber bemærkede, at jeg gjorde en forskel i Superligaen sidst, så de ved, hvad de får. Det er en ældre og roligere person, der vender hjem, men samtidig vil jeg holde fast i spilleren på banen, fordi jeg har samme sult efter at vinde, sagde han til BT for en måned siden.

En lottokupon i Helsingør
Nu gælder det så FC Helsingør og klubben er utvivlsomt orienteret om de problemer David Boysen er rendt ind i, både på og udenfor grønsværen. Men kan han vende tilbage til det niveau der blev vist, da han sidst spillede Superliga og NordicBet Liga, kan det blive en massiv gevinst for FCH.

– Vi har haft mange snakke med David, og det afgørende for os, var at vi kunne mærke en stor sult hos ham for at komme ud og vise hvad han kan. Han er en stor profil, der på sit topniveau er en af de bedste spillere i NordicBet Ligaen, og som også godt kunne gøre sig på højere niveau end det. Han har mange individuelle kvaliteter, og er en spiller der kan afgøre fodboldkampe på egen hånd, siger Brian Gellert.

Selv siger David Boysen om klubskiftet til Helsingør:
– Først og fremmest mærkede jeg en god interesse fra klubben, og fra vi begyndte at tale sammen er det gået ret hurtigt. Jeg blev overbevist om professionalismen i setuppet, og efter en udfordrende periode, trængte jeg til at være del af et positivt projekt. Jeg ville gerne hjem til Danmark, og Sjælland, og projektet heroppe og mine ambitioner passede rigtig godt sammen på den måde.

David Boysen har – ifølge Transfermarkt – underskrevet en ét-årig kontrakt med FC Helsingør. Pressefoto: FC Helsingør.

– Jeg har talt en del med Brian Gellert, og med den sportslige stab, og i løbet af de næste par uger skal vi afklare min rolle, som både kan være i angrebet, hvor jeg har spillet de sidste par år, og som kantspiller, hvor folk i Danmark nok mest kender mig. Jeg har holdt mig i gang fysisk, så jeg er allerede i god form. Jeg føler mig klar til at levere mål og assists, men derudover skal jeg også bidrage til truppen med min erfaring fra 1. Division. Jeg kender rækken, jeg ved hvad slags fodbold der spilles, og jeg tror det er vigtigt med spillere, der ved hvad der skal til i rækken.

– Det tiltrak mig at blive del af en ambitiøs klub, der har en plan, der bærer hen mod noget rigtigt, og hvis det går som klubben og jeg håber, kan det forhåbentligt bære frem mod et lidt længere ophold. Jeg vil rigtig gerne bare ud og spille fodbold, og hvis jeg og FC Helsingør kan få succes sammen, ser jeg ingen grund til at mit ophold her ikke kunne fortsætte fremover.

David Boysen træner med i Helsingør for første gang på mandag og har ifølge sædvanligvis velinformerede Transfermarkt, signeret en ét årig kontrakt. En aftale der – positivt ment – kan blive noget af en lottokupon for FCH. Er der gevinst, kan Boysen meget vel blive en kæmpe profil hos de lyseblå.