Avedøre IF – FC Helsingør 0-2

FC Helsingørs taktiske triumf

En baneinspektion et par timer før opgøret, fik cheftræner Christian Lønstrup på andre tanker, da FC Helsingør lørdag middag gæstede Avedøre Stadion.
– Det var svære forhold, så vi besluttede at ændre taktikken. Vi valgte at spille mere simpelt og ikke så centralt, med stor fokus på vores dødbolde og nedfaldet efter duellerne. Vi skal ikke gå ud på en knoldemark, for at underholde, fastslog Lønstrup, der trak Ricki Olsen og Anders Holst længere ud på kanterne.

Det skulle vise sig at være en god disposition, mod et hjemmehold der var ubesejret i otte kampe, med deraf fornyet håb om at undgå nedrykning. Avedøres stærke kollektiv og never-say-die attitude holdt i store træk gæsterne fra at spille sig til chancer, men på dødboldene var historien en anden.

FODBOLD: Ricki Olsen (FC Helsingør) jubler efter scoringen til 2-0 under kampen i 2. Division Øst mellem Avedøre IF og FC Helsingør den 11. april 2015 på Avedøre Stadion. Foto: Claus Birch
Ricki Olsen jubler efter scoringen til 1-0 mod Avedøre IF. Foto: ClausBirchDK

FC Helsingør forsøgte ved enhver lejlighed at få en hjørnespark, indkast eller frispark ud af situationerne og her kom hjemmeholdet til kort mod de store nordsjællændere. Et langt indkast fra Mads Aaquist midt i halvlegen, blev forlænget af Martin Koch, inden Ricki Olsen fra nært hold kunne score til 1-0.

Situationen gentog sig kort efter pausen, hvor midtstopperen Andreas Holm forlængede, inden anfører og forsvarskollega Kasper Enghardt fik headet bolden i nettet ved nærmeste stolpe. Igen havde Aaquist sidste hånd på, til stor glæde for den unge højreback, der er kommet fra FC København i vinterpausen.
– I min bog er det to assists, grinede han, men røbede dog at de lange indkast ikke lige har været hans varemærke før nu.

– Det var helt tilfældigt. I en situation i den første kamp mod Hvidovre fik vi et indkast og jeg sagde til Kasper Enghardt, at jeg nok skulle kaste, for det var bedre at han var inde i feltet. Der gik det op for mig, at jeg sagtens kunne kaste den helt derind og så får man da lyst til at bygge på, lød det fra en glad Aaquist.

Også cheftræner Christian Lønstrup var svært tilfreds med endnu et våben, i et allerede velpolstret dødboldsarsenal.
– For at være helt ærlig, så var jeg ikke klar over det, før under vores første kamp. Det er jo ikke fordi, at det er den store videnskab. Han skal bare prøve at kaste ind til Andreas Holm, der så forlænger den. Men det giver klart et nyt element i vores spil.

Kun en enkelt gang måtte Mikkel Bruhn i Helsingør-målet vise reflekserne, overfor hjemmeholdets enlige ulv i front, Mikkel Gunthel Bang, mens kollegaen Tobias Nannestad i modsatte ende, havde mest travlt. Divisionens topscorer Martin Koch virker fortsat en smule forårsrusten og burde have scoret ved et par lejligheder, mens Nannestad klarede fornemt fra Mads Laudrups frispark.

Med sejren er FC Helsingør nu ubesejrede i 11 kampe, men er fortsat kun to points foran Boldklubben Frem, i hvad der ligner en ren duel om oprykningspladsen.

2. Division Øst
Lørdag d. 11. april 2015, kl. 13 på Avedøre Stadion
Avedøre – FC Helsingør
0-2 (0-1). Tilskuere: 344
0-1 Ricki Olsen (24)
0-2 Kasper Enghardt (47)

Avedøre: Tobias Nannestad – Meck Nørgaard Jensen (77.: Anton Holm), Patrick Bunk-Andersen, Jeffrey Ofori, Anders Mikkelsen – Emil Vatani, Christian Thorup, Magnus Romme Larsen, Chris Lindskow (46.: Mohamed Mojab), Rasmus Jensen (65.: Mathias Wind) – Mikkel Gunthel Bang.

FC Helsingør: Mikkel Bruhn – Mads Aaquist, Kasper Enghardt, Andreas Holm, Hulusi Dolar – Ricki Olsen, Dia Raofat, Mads Laudrup, Anders Holst (87.: Faton Trstena) – André Riel (77.: Nicklas Skou) – Martin Koch.

Advarsler: Anders Mikkelsen (34), Christian Thorup (45), begge Avedøre. Andreas Holm (90+2), FC Helsingør.