Avarta – FC Helsingør 0-2

2. Division Øst, 19. august 2012 i Espelunden

På årets varmeste dag var der i dobbelt forstand lagt op til en hed eftermiddag i Espelunden. Mod et af rækkens stærkeste forsvar skulle FC Helsingør forsøge at punktere en af de mere kedelige rekorder. Ikke færre end 18 år er det siden, at et Helsingør-hold sidst sejrede i Rødovre og der var været et par gevaldige øretæver blandt resultaterne i den mellemliggende periode.

Inden dagens kamp var der endnu ikke scoret mod hjemmeholdets stærke keeper Rasmus Pryts og undervejs leverede den tidligere Allerødkeeper flere eksempler på, at det ikke er helt tilfældigt. Som en årvågen sidste skanse var han forsvarets sidste mand når FC Helsingør forsøgte at stikke i dybden og når der blev afsluttet fra distancen var han et flyvende plankeværk. Heller ikke i én mod én situationerne lykkedes det helsingoranerne at overliste målmanden, der først måtte overgive sig for Morten Juul Hansens straffespark tre minutter før ordinær spilletids udløb.

Det var to hold der matchede hinanden fint og med passende respekt for hinandens meriter. I en hel jævnbyrdig første halvleg var chancer da også jævnt fordelt, omend de fleste først faldt hen mod slutningen da den kvælende varme begyndte at give tunge ben. FC Helsingør havde den første store mulighed da Jonathan Nielsen tæt under mål måtte se Rasmus Pryts dykke godt ned i hans skud, men minutter efter var hjemmeholdet nærgående i modsatte ende.

Omkring den halve time var det Anders Holst der skar ind og fik afsluttet lige forbi og kort efter måtte Daniel G. Andersen se Mads Hamberg levere en flot redning på en afslutning midt for mål. I de sidste minutter var FC Helsingør tættest på, først ved Martin Junior Christensen, siden var Kasper Kristensen alene igennem med Pryts og ét minut før pausen var Avarta-keeperen igen flyvende efter en afslutning fra Jonathan Nielsen.

Efter pausen blev chancerne lidt færre, men stadig nok til at holde de to målmænd på tæerne. Avartas Danni Jensen testede Mads Hamberg og i modsatte ende forsøgte Jonathan Nielsen sig med et liggende halvflugter.

Pudsigt nok havde de to forsvarsstærke hold begge svage punkter bagude. Hos FC Helsingør havde Samuel Agba det svært i varmen og hans backkollega hos Avarta Ousmane Seck led også indimellem af placeringsproblemer. Sidstnævnte udnyttede Daniel Udsen i stadig højere grad, hvor gæsterne forsøgte at komme igennem i venstresiden.

Godt tre minutter før tid var stillingen fortsat 0-0, efter en periode hvor Avarta havde bevæget sig længere og længere frem på banen. Det gav en farlig situation da Jeppe Christiansen gik hårdt til Danni Jensen, men fløjten forblev tavs fra dommer Kenneth Sørensen. Dét gjorde den derimod ikke kort efter, da FC Helsingør udnyttede Avartas offensive backs. Frederik Frick stak afsted i højre side, sendte et fladt indlæg frem til Kasper Kristensen, der blev klippet i feltet af Ousmane Seck.

Morten Juul Hansen var manden der havde nerver til at eksekvere det afgørende spark, til store frustrationer blandt hjemmeholdets fans. I overtiden udnyttede gæsterne igen Avartas søgen efter et mål, da Jonas Kallehauge flot spillede Frederik Frick op langs linien. Hans flade indlæg havnede hos Martin Junior Christensen, der bankede bolden i nettet bag en sagesløs Rasmus Pryts.

Dermed var den “historiske” sejr en realitet og trods Hvidovres storsejr på 5-1 hos Nordvest FC, kan de lyseblå – der igen spillede i orange – snuppe en uge mere på 1. pladsen i 2. division øst.

– Resultatet i dag viser igen, at det er i første halvleg at modstanderne måske har den fornødne energi, kræfter og vilje som måske gør, at det bliver svært for os og vi skal have den tålmodighed i det. Jeg synes nu godt vi kunne have scoret et mål eller to i første halvleg, men det kunne de også have gjort. Så jeg synes egentlig første halvleg er meget jævn, om det så er jævnt godt eller jævnt dårligt, det må I selv vurdere, lød det fra cheftræner Benny Gall.

– Vi spiller ikke det bedste fodbold, det vi træner og gerne vil. Om det er deres fortjeneste eller manglende evner i dag hos os, det må vi se, når vi ser videoen bagefter. Jeg synes egentlig vi havde masser af rum at spille i og de gange vi udnytter det, der bliver vi også meget farlige. Så jeg vil tilskrive det manglende dygtighed fra vores side af i første halvleg, tilføjede FCH-træneren.