Fulde navn: Arne Julius Aksel Thorius
Født: 1921
Død: april 1991
Karriere som træner: KFUM, BK Stefan, B.1908, AB (1968-70), Helsingør IF (1970-73), Hørsholm UI, Herlev IF, Kastrup Boldklub, Skjold Birkerød

Ansat i Helsingør IF fra den 28. juli 1970 til december 1973. Kom fra AB, hvor han i tre sæsoner havde haft ansvar for B-truppen samt været bane- og halinspektør. I 1980 trænede han Hørsholms Danmarksseriehold. Han har også været 2. holdstræner i Hørsholm.

Arne Thorius. Foto: Ukendt.

Arne Thorius var i 1957 medstifter og den første formand af Dansk Fodboldtræner Sammenslutning i og ved sin død æresmedlem. I 1970 blev han kåret til Årets Træner. Han var desuden DBU-Instruktør.

En anekdote fra hans år som førsteholdstræner i Hørsholm, fortalt af klubbens tidligere formand Henning B. Sørensen:
– En helt speciel træner havde vi også i Arne Thorius. Han havde senior 1 et enkelt år, men var ellers træner for andetholdet. Thorius havde en speciel facon. Han tålte ikke tobak og øl, så det skulle spillerne i hvert fald ikke indtage, når Thorius var til stede. Han kunne blive godt gal, hvis holdet havde ydet en dårlig præstation. “Se nu her, formand”, sagde han og stillede 13 papskilte med spillernavne op på bordet. “Ham kan jeg ikke bruge – ham der heller ikke” lød det, medens Thorius knipsede skiltene ned på gulvet et efter et, til de alle var væk. Så samlede Thorius langsomt skilt efter skilt op igen. “På den anden side, formand, vi skal jo stille et hold” og så kom de op på bordet igen  alle sammen.

Arne Thorius var i 1951 tilknyttet Kastrup Boldklub.

Kan du bidrage til dette portræt, kontakt mig gerne….