Direkte fra VM-Kval: Syrisk landsholdsspiller får lang kontrakt i FCH

Allround midtbanespiller Oliver Kass Kawo skriver til 2024

Efter en overbevisende prøvetræning, har FCH i dag præsenteret den 20-årige syriske landsholdsspiller Oliver Kass Kawo som sidste tilgang i transfervinduet. Den talentfulde midbanespiller støder til truppen i morgen, efter to VM-kvalifikationskampe for Syrien i denne uge, hvor han blev FCHs 8. landsholdsspiller.

Han har kun spillet i de lavere divisioner i Sverige, men en prøvetræning i FC Helsingør i starten af januar, overbeviste FCHs trænerteam om, at man måske har fundet en usleben diamant. I dag annoncerede klubben så, at han har fået en kontrakt helt frem til sommeren 2024.

– Oliver er en talentfuld fyr, der sigter efter at være professionel og jeg tror på, at han vil vokse i vores miljø. Han gjorde et stort indtryk, da han var til prøvetræning. Oliver er den sidste spiller vi har hentet ind på kontrakt i denne omgang og vi er glade for sammensætningen af vores trup, konstaterer cheftræner Morten Eskesen.

FC Helsingør rejste på træningslejr i Tyrkiet uden Kawo, der skulle ud på en lidt længere rejse. Den seneste uge har han således spillet VM-kvalifikationskampe i Forenede Arabiske Emirater mod netop Forenede Arabiske Emirater og Sydkorea. Kawo var med fra start i begge kampe, der blev tabt 0-2. Dermed har Syrien udspillet sin rolle i kvalifikationen, hvor holdet mangler to kampe i marts. Han rejser nu videre til Tyrkiet og støder til FCH-truppen i morgen.

FAKTA
Oliver Kass Kawo (f. 03.12.2001)
Position: Midtbane
Klubber som senior: Vasalunds IF, Hallonbergens IF, FC Järfälla, FC Helsingør
Kampe / Mål for FCH: 0 / 0
Landskampe: Syrien U23 (2 kp) i 2021, Syrien A-landshold (5 kp/1mål) i 2021-22

Med kontrakten i FC Helsingør fortsætter en eventyrlig udvikling for spilleren, der kan udfylde flere forskellige roller på den centrale midtbane og i offensiven.
– Det er tid til at åbne et helt nyt kapitel i mit liv. Jeg er så spændt og meget glad for denne udfordring, siger han.

Oliver Kass Kawo er født i Stockholm, og tilbragte de fleste ungdomsår i Vasalunds IF, inden han for et år siden skiftede til den lille klub FC Järfälla, også nær den svenske hovedstad. Med dobbelt statsborgerskab – syrisk far og svensk mor – fik han mulighed for at stille op for det syriske U23-landshold i 2021. Her blev det til to kampe inden han den 30. november 2021 debuterede på A-landsholdet ved FIFA Arab Cup. Allerede i hans anden landskamp få dage senere, scorede han for første gang i nationaldragten, da han bragte Syrien foran 1-0 mod Tunesien. Se målet her på FIFA TV – Kass Kawo spiller med nummer 20.

Kawo underskrev kontrakten med FCH inden afrejsen til De Forenede Arabiske Emirater og med de to VM-kampe den seneste uge, blev han dermed FC Helsingørs ottende landsholdsspiller. Ialt er han nu noteret for 5 A-landskampe og 1 mål for Syrien.