Viktor er ny ankermand

To-årig kontrakt til Brøndby-målmand

FODBOLD: Viktor Anker (FC Helsingør) under træningskampen mellem FC Helsingør og Bridges FC den 20. juli 2018 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch

Efter en sommer med hektisk aktivitet i målmandskarussellen, har FC Helsingør nu fået besat den sidste af de tre målmandspladser.

Det blev den 20-årige Viktor Anker, der i dag har underskevet en 2-årig aftale med klubben. Anker har senest været i Brøndby IF, hvor hans kontrakt udløb i juni. Tidligere har den store keeper været udlejet til barndomsklubben Næstved Boldklub, hvor han vogtede buret i 2. division i efteråret 2017.

Viktor Anker har deltaget i FCH’s sommertræning som prøvespiller og gjorde også en fin figur, da han spillede de sidste 45 minutter i testkampen mod amerikanske Bridges FC for en uge siden. 

Brøndby lagde en million
Viktor Anker blev tidligt spået en stor målmandskarriere og var allerede som 12-årig på træningsophold i London hos Fulham. Siden fulgte debut på U16-landsholdet og ialt er han noteret for 6 kampe på ungdomslandsholdene.

Tilbage i januar 2014 vandt Brøndby duellen med FC København, der også var interesseret i Næstved-talentet. Ialt skulle de blå/gule have sendt 1 mio kroner til sydsjælland, for at få Anker ud af den ungdomskontrakt han havde med Næstved. En usædvanlig stor handel for en så ung spiller fra en dansk divisionsklub.

God tid i Brøndby
Anker nåede ikke at få debut for Brøndby’s superligahold, men har fået meget med sig i bagagen efter opholdet hos sølvvinderne, fortalte han ved afskeden til fansitet “3point.dk”:

– Når jeg kigger tilbage på min tid i Brøndby IF, er det fyldt med gode oplevelser, selvom jeg ikke fik officiel debut på klubbens førstehold. Jeg har nydt hvert et øjeblik, lige fra den første gang jeg tog det første skridt i Masterclass som 16-årig til nu – fem år senere, hvor jeg som ungdoms- og seniorspiller har været med til at vinde syv sølv- og guldmedaljer. 

– Det har været et kæmpe privilegium, at tilbringe de sidste to år sammen med landets bedste spillere, trænere og ledere. Har gennemgået en stor udvikling, både menneskeligt og sportsligt i klubben. Af dygtige og meget kompetente trænere har jeg fået træning fra øverste hylde, som jeg tager med mig på min næste “rejse”, som handler om at fortsætte min udvikling og dermed er spilletid en vigtig parameter for min fremtid, sagde Viktor Anker til 3point.dk.

Glæde i FC Helsingør
I FCH er direktør Janus Kyhl glad for sin nye keeper:

– Viktor er en spiller som vi har kendt til gennem alle de år han har spillet i ungdomsrækkerne, og han er et stort talent, som vi er meget glade for at have fået til klubben. Det er vores forventning, at Viktor allerede fra starten vil øge konkurrencen om målmandsposten på førsteholdet, og hans tilgang betyder, at vi nu står meget stærkt rustet i målet til ligastarten. Vi har Mikkel Bruhn der har erfaringen, og to meget talentfulde, unge spillere i Lukas Jensen og Viktor, og jeg tror ikke det er at sige for meget, hvis vi vurderer, at vi nu har en af de stærkeste målmandstrioer i NordicBet Ligaen, siger Kyhl til klubbens hjemmeside.

Om sin nye klub siger Anker:
– Jeg har trænet med et stykke tid, og har følt mig enormt godt taget imod af drengene. Stemningen i truppen er god, og niveauet har været rigtig højt til træning. Helsingør er som nedrykker en af de store klubber i Første Division, og vi skal spille med om oprykningen. Det glæder jeg mig meget til at være del af.

Viktor Anker betegner sig selv som en målmand der godt kan lide at være med i spillet, dominere i feltet og med styrke i det  fysiske aspekt af spillet.

FC Helsingør’s målmandstrio består nu af Mikkel Bruhn, Lukas Bornhøft Jensen og Viktor Anker.

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem