Tre år til Carl Lange

Store udviklingsmuligheder i den 19-årige kantspiller

Carl Lange på bolden under træningskampen mellem FC Helsingør og Helsingborgs IF den 16. juli 2018 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch.

FC Helsingør sikrede sig i dag endnu en ung spiller med stort potentiale, da den 19-årige HIK-spiller Carl Lange satte sit navn på en treårig kontrakt.

Carl Lange har trænet med FCH henover sommeren og deltaget i tre træningskampe. Han har længe været et særdeles eftertragtet emne for flere klubber og trods sin meget unge alder var han en profil på HIKs mandskab i 2. division, hvor han allerede er noteret for 43 kampe og 11 scoringer. Ikke mindst i Hellerup-klubbens pokalopgør mod Silkeborg IF’s daværende Superliga-mandskab stjal han showet med to mål og en assist, der tvang gæsterne ud i straffesparkskonkurrence.

I december sidste år var den offensive kantspiller på træningsophold i Aston Villa og det har hele tiden stået klart, at han ville prøve sig selv af på højere niveau, når kontrakten med HIK udløb i juni.

Skal bygges op til stamspiller
Hvad den unge spiller ikke har i højden, har han til gengæld i hurtighed og pågåenhed og det var da også en meget tilfreds FCH-direktør Janus Kyhl der kunne bekræfte kontrakten.

– Carl er en utrolig spændende ung spiller, der trods sin unge alder allerede har bevist sig på flotteste vis for HIK. Han er en spiller, som vi er overbevist om, kan få et stort gennembrud hos os, når han først vænner sig til tempoet i en højere række. Han har hastigheden og potentialet til at komme op på højeste niveau, og vi har da også skrevet en tre-årig kontrakt med ham i forventningen om, at han er en spiller vi kan bygge op til en stamspiller.

Til FC Helsingør’s hjemmeside siger Carl Lange selv:
– FC Helsingør er en rigtig god mulighed for mig til at tage et skridt op, i et miljø hvor jeg kan udvikle mig og lægge på. Jeg har trænet med heroppe et stykke tid, og niveauet er højt, og jeg har fået et rigtig godt indtryk af truppen og trænerne. Når jeg lige vænner mig til tempoet, er det min forventning, at jeg skal bidrage både med noget fart, samt nogle mål og assists. Jeg glæder mig meget til at komme i gang for alvor.

GemGem