Talenthæder til Mathias Christensen

Kåret til Årets Sparekassen Sjælland Talent

18-årige Mathias Christensen kom på banen til sin førsteholdsdebut i hjemmekampen mod Thisted FC den 27. juni 2020 og er nu kåret til Årets Sparekassen Sjælland Talent. Foto: Claus Birch.

Et af de seneste talenter der er trådt ind på FC Helsingørs bedste mandskab, 18-årige Mathias “Mac” Christensen, fik i dag et synligt bevis på en succesfuld sæson.

I forbindelse med 2. divisionskampen mod AB fik han overrakt prisen som Årets Sparekassen Sjælland Talent. En anerkendelse der gives til den FCH-spiller og Helsingør Elite Akademielev, der har udmærket sig mest i den forgangne sæson.

Den unge midtbanespiller fik sin debut i hjemmekampen mod Thisted FC og fik også spilletid i dagens kamp mod AB.

“Mac” som han kaldes, er lokal Helsingørdreng, med flere år i FC Helsingør. Det blev dog til en kort afstikker til Helsingborgs IF i 2018, hvor han spillede på deres U17 Allsvenskan-mandskab. I januar 2019 var han tilbage i den lyseblå trøje og har siden gennemgået en stor udvikling.

FAKTA
Mathias Christensen (f. 10. november 2001)
Position: Midtbane, Kant
Klubber: Lyngby Boldklub, Espergærde IF, Snekkersten IF, Helsingborgs IF, FC Helsingør
Kampe/mål for FCH: 2 kp / 0 mål

– Han har fra start været en meget hårdtarbejdende og dedikeret spiller både på og udenfor banen. Som fodboldspiller har “Mac” virkeligt udviklet sig meget positivt, specielt efter han blev U19 spiller. Han har lagt mange nye lag på sine fine tekniske evner og gode spilforståelse. Mac har igennem sin store vilje og gå-på-mod accelereret sin udvikling så meget, at han allerede som U19 spiller har trænet fast med førsteholdet det meste af dette år. “Mac” er altid meget pligtopfyldende i skolen, hvor han uanset sine mange timer på fodboldbanen, har leveret en flittig og pligtopfyldende indsats. Han er ydermere vellidt blandt sine skolekammerater, hvor han betragtes som en loyal og god ven, begrunder klubben valget af Mathias Christensen.

Det er tredje gang talentprisen uddeles. I 2018 gik den til Emil Steen Rasmussen fra årgang 2002 og i 2019 gik prisen til Lasse Skafte, også årgang 2002.