Fulde navn: Stefan Bidstrup
Født: 24. februar 1974

Karriere som spiller:
 Helsingør IF (1994-97: 55 kampe/9 mål), Lyngby FC (1997-2000: 111 kampe / 13 mål), Wigan Athletic FC (2000-01: 17 kampe / 3 mål), AaB (2001-03: 62 kampe / 8 mål), Viborg FF (2003 – 06: 39 kampe / 3 mål), Elite 3000 Helsingør (2010: 2 kampe/0 mål)

Karriere som træner: Elite 3000 Helsingør (2009), Elite 3000 Helsingør (2010)

Stefan Bidstrup. Foto: HIF

“En ægte HIF’er, der bliver spændende at følge…”

Således stod der i HIFs kampprogram i oktober 1994, da den dengang 19-årige Stefan Bidstrup havde scoret sit første mål på divisionsholdet. Trods alderen allerede en all-round spiller med et bemærkelsesværdigt talent, der gerne indrømmede at han drømte om at blive Superliga-spiller.

Og sådan blev det. Bare tre år efter debutkampen for HIF mod Køge i 2. division øst i foråret 1994, var “Bisse” klar til Superligaen. Lyngby FC havde forlængst spottet talentet, der med Henrik Backe’s og Flemming Pedersen’s kyndige træning var sluset op fra ungdomsdafdelingen via HIFs daværende U/17 og U/23-trupper.

På det tidspunkt havde Stefan Bidstrup allerede demonstreret at han evnede mange pladser på banen.

Hans varemærke var den ihærdige arbejdsindsats, som en god dybdeløber var han med i feltet næsten hver gang der skulle afsluttes, uanset han ofte spillede sweeper eller venstre wingback.

Debut i Superligaen
I foråret 1997 kom Lyngby FC så på banen, og selvom kontrakten var ved at gå i vasken på grund af Stefan’s daværende arbejdsgiver, valgte han at springe fra sin elevplads og tage chancen.

– Det er noget lort, fastslog HIF-træner Egon Geertsen på sin sædvanlige bramfri facon, og måtte i gang med at lede efter en ny sweeper.
Stefan var til gengæld lykkelig, og fik ugen efter en Superligadebut der var gjort af det stof som drengedrømme skabes af. Foran 13.526 tilskuere på Brøndby Stadion slog han fast, at talentet var stort nok, også selvom han fik raget en tværaflevering fra Kim Daugaard ind i sit eget mål….
– Det gik ellers meget godt. Der var lige det hjernedøde mål, hvor det kiksede, sagde Bidstrup om debuten.
De følgende sæsoner voksede Stefan Bidstrup til at blive en af Lyngby’s nøglespillere, og i april 2000 var tyske Wolfsburg ude efter helsingoraneren. Det blev imidlertid Wigan Athletic der havde held med at lokke Bidstrup ud på nye eventyr, da englænderen gav ham et tilbud af den slags “man ikke siger nej til”.

The great Dane
– Det er et meget flot tilbud, som jeg ikke kan klage over, sagde Bidstrup, og signerede den gyldne kontrakt med “Latics” den 9. november 2000. Også Hamburger SV, Sheffield Wednesday, Swindon Town og Bolton Wanderes skulle efter sigende have været ude efter Bidstrup, hvis klubskifte sendte ikke færre end 5 mio. kroner i Lyngby’s klubkasse. På det tidspunkt den dyreste spiller i Wigans historie !!! Allerede på det tidspunkt havde Wigan forladt nedslidte Springfield Park, og med spritnye JJB Stadium var rammerne på plads, også selvom det “kun” handlede om toppen af League Two. To dage efter kontraktunderskrivelsen fik Bidstrup så debut mod Cambridge United, og nåede 17 kampe / 3 mål i ligaen’en og FA-Cup’en, i en sæson der blev hæmmet af en del skader. Manager Bruce Rioch blev afløst af Steve Bruce, og den 22. maj 2001 blev den 4-årige kontrakt ophævet, i stedet ventede AaB og Superligaen.

Sjællandske fighter på jydsk
I Aalborg røg “Bissen” direkte ind på den centrale midtbane, og den løbestærke venstrebenede nordsjællænder blev hurtig en populær spiller, med et veludviklet hovedspil, gode fysik og løbepensum. Alt i alt blev det til to sæsoner i Aalborg, og 62 superligakampe, krydret med 8 scoringer.

Fra sæsonstarten 2003/04 stod Viborg FF klar med en kontrakt, og også her blev Bidstrup en nøglespiller, selvom skader mod slutningen gjorde livet surt. Tankerne om et liv efter den aktive karriere var begyndt, og i sommeren 2006 besluttede han sig endegyldigt for at stoppe.

Elite 3000 Træner Stefan Bidstrup: Foto: Claus Birch.

Træneren Stefan Bidstrup
Tilbage i Helsingør havde Bidstrup brug for en pause, men i januar 2009 kunne han skrive et nyt kapitel i den professionelle karriere. HIF var i mellemtiden blev til Elite 3000, og det var således næsten tilbage til rødderne, da Bidstrup blev præsenteret som ny Helsingør-træner.

Med inspiration fra trænere som Poul Hansen, Bruce Rioch, Steve Bruce, Peter Rudbæk, Poul Erik Andreasen, Erik Hamrén og Ove Christensen havde Bidstrup fået mod på livet udenfor kridtstregerne. Desværre betød et civilt jobskifte at tiden blev knap, og efter bare et halvt år på posten valgte han at overlade roret til den tidligere Brøndby-profil Bjarne Jensen, hvorefter “Bissen” fortsatte som assistenttræner.

I slutningen af marts 2010 måtte Stefan Bidstrup dog for et kort periode tilbage som cheftræner, da Bjarne Jensen blev headhuntet til Brøndby IF som assistenttræner, bare seks dage før forårsturneringen skulle begynde.

Det var også i foråret 2010 at Bidstrup ved to lejligheder kom på banen som reserve, og således også nåede at spille i den lyseblå trøje.

I sommeren 2010 besluttede han så definitivt at træner- og spillerkarrieren var forbi, og stoppede som Elite 3000’s assistenttræner for at hellige sig den civile karriere.