Silkeborg IF – FC Helsingør 0-0

Bet25 Liga, 17. oktober 2015 på Mascot Park

For anden gang på halvanden måned, leverede FC Helsingør en præstation der var mere end godkendt, da nordsjællænderne gæstede Mascot Park i Silkeborg i en live-transmitteret TV-kamp. I modsætning til første besøg i Søhøjlandet, fik FCH denne gang løn efter fortjeneste og kunne rejse hjem med yderligere et point til tabellen.

Der var ingen ændringer på måltavlen undervejs, men det afspejlede nu ikke en ganske livlig og intensiv fight på grønsværen, hvor FC Helsingør som ventet havde trukket anfører Kasper Enghardt tilbage i det centrale forsvar, i karantæneramte Andreas Holm’s fravær.

Gæsterne kom rigtig godt igennem de første 45 minutter, hvor et par grove Silkeborg-fejl kunne have givet de lyseblå føringen. Efter et kvarters spil, ville Dennis Flinta spille sin målmand Thomas Nørgaard, men blev luret af Martin Koch. FCH-angriberen lagde med hælen bolden til rette for André Riel, men topscoreren fik overplaceret sin afslutning fra den spidse vinkel.

Kort efter var den gal igen i Silkeborg-forsvaret, da Thomas Nørgaard sendte et udkast i panden på Martin Koch. Det skabte chancen til Klaus Lykke, der imidlertid snød samtlige rødbluser, ved at spille fladt til Riel. En mulighed der desværre heller ikke gav bonus, da Nørgaard i sidste ende selv fik reddet lidt af æren i mand-mand duellen.

Mod slutningen af første halvleg kom hjemmeholdet bedre med, men FCH-forsvaret virkede godt organiseret denne aften, hvor over ét hundrede FCH-fans gav spillerne en flot support.

Efter pausen fik FC Helsingør igen skubbet spillet længere frem og Lønstrups-spillere fortsatte med at imponere mod Superliga-nedrykkerne. Hjemmeholdet havde bolden mest, men gæsterne var ofte farlige på hurtige omstillinger. Det gav en stor chance til Martin Koch, der måtte se Thomas Nørgaard hente et hovedstød helt ude i det lange hjørne.

Langt hen ad vejen lignede det noget af en reprise fra de to klubbers første møde, hvor hjemmeholdet som bekendt sneg en 1-0 sejr hjem i slutfasen. Dét scenarie var såmænd tæt på at ske igen, da hjemmeholdet lagde tryk på i de sidste ti minutter.

Nikolaj Agger høvlede bolden over mål efter et hjørnespark og i tillægstiden kunne en velspillende Mikkel Bruhn redde fra Dennis Flinta, der ikke fik træf på den store mulighed.

Det kunne nu også være gået den anden vej, men André Riel havde ikke heldet med sig denne aften, hvor han måtte se en afslutning snige sig lige forbi stolpen.

Dermed var 0-0 en kendsgerning i en kamp, hvor FCH med rette kunne ærgre sig over mange brændte chancer. Til gengæld måtte nordsjællænderne også prise sig lykkelige for, at man ikke satte det hele over styr i slutminutterne, således som det er sket flere gange tidligere i sæsonen.

– Helsingør var bedre med efter pausen, end vi brød os om. De spiller direkte og gør det godt, og det skulle vi have været bedre til at forhindre. Men vi kan ikke drysse tryllestøv ud over tingene og løse det på den måde. Vi skal producere chancer – det gør vi i dag – og så skal vi score på dem. Det er vejen til sejr, lød det fra Silkeborg-træner Peter Sørensen efterfølgende til klubbens hjemmeside.

programsiffch2Bet25 Liga, 13. runde
Lørdag d. 17. oktober 2015, kl. 20:45 på Mascot Park i Silkeborg

Silkeborg IF – FC Helsingør
0-0. Tilskuere: 1.067

Silkeborg IF (4-4-2):
Thomas Nørgaard – Dennis Flinta, Thorbjørn Holst Rasmussen, Simon Jakobsen, Nicolaj Ritter – Christian Sørensen (60.: Andreas Albers), Mikkel Vendelbo, Martin Thomsen, Emil Scheel (77.: Robert Skov) – Nicolaj Agger (89.: Jeppe Illum), Marcus Solberg.
Ikke benyttet: Niklas Uddenäs (M), Jens Martin Gammelby, Sammy Skytte, Frank Hansen.
Cheftræner: Peter Sørensen.

FC Helsingør (4-4-2):
Mikkel Bruhn – Mads Aaquist, Kasper Enghardt, Rasmus Minor Petersen, Mikkel Knudstrup – Ricki Olsen, Klaus Lykke, Mads Laudrup, Philip Zinckernagel – Martin Koch (80.: Anders Holst), André Riel.
Ikke benyttet: Aris Vaporakis (M), Hulusi Dolar, Mads Danekilde, Aleksandar Lazarevic, Dia Raofat, Essam Salamoun.
Cheftræner Christian Lønstrup.

Advarsler:
Simon Jakobsen (37), Mikkel Vendelbo (79), begge Silkeborg IF. Klaus Lykke (51), Kasper Enghardt (92), begge FC Helsingør.
Dommer: Henrik Overgaard